'Casusluk' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı: Metin Gürcan adliyeye sevk edildi

'Casusluk' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı: Metin Gürcan adliyeye sevk edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "siyasal ve askeri casusluk" suçlamasıyla gözaltına alınan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, adliyeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan'ın Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen Gürcan'ın soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade vermesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan, 26 Kasım günü sabaha karşı sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla, gözaltına alındığını duyurmuştu. Gürcan yaptığı açıklamada, "Siyasi casusluk suçlaması ile gözaltına alınıyorum. Polisler evde… Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum" mesajını paylaşmıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuyla ilgili "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2020 yılındaki bir soruşturmasına dayanarak bu işlemin yapıldığı bilgisini almış durumdayız. Metin Gürcan'ın eşiyle görüştük, sürecin sıkı takibindeyiz. Dosyayı henüz bilmiyoruz, vakıf olmaya çalışıyoruz. Metin Bey dış politikayla ilgili en sivri dille konuşan bir arkadaşımız. Birilerinin canını sıkmış anlaşılan. Biz Gürcan'a her türlü hukuki desteği vereceğiz. Gürcan'ı yalnız bırakmayacağız. Eğer bu işin arkasında bir siyasi niyet varsa siyasi motivasyonla yapılan bir işse; biz yolumuza devam ediyoruz. DEVA kadrolarını asla yıldıramazlar" demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN