Çavuşoğlu: AB, iklim değişikliği için 28,8 milyon euro verdi

Çavuşoğlu: AB, iklim değişikliği için 28,8 milyon euro verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, avrupa Birliği'nin iklim değişikliği konusunda Bakanlık ve AFAD'a 2013-2021 yıllarında 28,8 milyon euro verdiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AFAD'ın bulunduğu projeler için 2013 ve 2021 yılları arasında 28,8 milyon euro verildiğini açıkladı.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soru önergesini yanıtlayan Çavuşoğlu, “İklim değişikliği konusunda 2013-2021 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AFAD’ın faydalanıcısı oldukları projeler için AB tarafından sağlanan fon katkısı toplam 28,8 milyon euro’dur” açıklamasını yaptı.

Tutdere, önergesinde; 2013-2021 yılları arasında AB iklim fonlarından kaç liralık destek alındığını, alınan destekler kapsamında hangi çalışmaların yapıldığını ve hangi çalışmaların yapılmasının planlandığının açıklanmasını istedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tutdere’nin sorularına “İklim değişikliği konusunda 2013-2021 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AFAD’ın faydalanıcısı oldukları projeler için AB tarafından sağlanan fon katkısı toplam 28,8 milyon Euro’dur” yanıtını verdi.

'BU PARALARLA NE YAPILDIĞI AÇIKLANMADI'

Tutdere, Çavuşoğlu’nun yanıtını şöyle değerlendirdi:

“Türkiye, Avrupa Birliği kurumlarının sağladığı doğrudan iklim finansmanı yardımlarından en fazla yararlanan ülkelerden birisidir. 8 yıllık süreçte iklim değişikliği konularında faaliyet yürütmek üzere AB’den 28.8 milyon Euro fon alınmış fakat bu paraların nerelere gittiği veya bu paralarla hangi çalışmaların yapıldığı açıklanmamıştır. İklim değişikliği konularına uzak ve alakası olmayan bir kurum olan AFAD'a bu paraların neden aktarıldığı, aktarılan bu paralarla hangi çalışmaların yapıldığı ise saklı bırakılmıştır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN