CHP Amasya'da 44 yıl sonra kazandı: 'Çok sabrettik, ama değdi'

CHP Amasya'da 44 yıl sonra kazandı: 'Çok sabrettik, ama değdi'

31 Mart seçimleri sürpriz sonuçlara sahne oldu. Daha önce AK Parti'de bulunan birçok il CHP'ye geçti. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP, Amasya Belediye Başkanlığını 44 yıl sonra kazandı. Sürpriz sonucun ardından CHP’nin adayı Turgay Sevindi, “Çok sabrettik. Ama değdi. Çok güzel oldu. Her şey çok güzel oldu” dedi.

31 Mart Pazar günü sandıkta tercihini yapan vatandaşlar, yerel yöneticilerini seçti. 17.00 itibarıyla sona eren oy verme işlemi akabinde sandıklarda oy sayımı başladı. Açılan sandıklar 81 ilde ilgiyle takip ediliyor. Ülke genelinde daha önce AK Parti'de olan bazı illerin CHP'ye geçtiği görülüyor. O illerden biri de Amasya oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre 31 Mart seçimini kazanarak Şehzadeler Şehri’nin yeni belediye başkanı seçilen CHP’nin adayı Turgay Sevindi, Yavuz Selim Meydanı’nda partililerle birlikte seçim galibiyetini kutladı. Partililere seslenen Sevindi, “Bundan sonra bu kente hep beraber gözbebeğimiz gibi bakacağız. Birbirimize sarılacağız. Amasya’mızı hepimizin huzurlu, güvende olduğu bir kent haline getireceğiz. Güzel, güneşli günler göreceğiz. Mutlu bir Amasya yaşayacağız. Çok sabrettik. Ama değdi. Çok güzel oldu. Her şey çok güzel oldu. Daha çok yolumuz var. Beş yıl hep beraber olacağız” diye konuştu.

CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Arif Ferafoğlu da, CHP’ye 44 yıl aradan sonra Amasya Belediyesi’ni kazandıran vatandaşlara teşekkür etti. CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz’ünde aralarında olduğu partililer uzun süre seçim galibiyetini kutladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN