CHP 'Analarımıza bacılarımıza şikayet ediyoruz' dedi: Tarihsel fırsatı Cumhur İttifakı heba etti

CHP 'Analarımıza bacılarımıza şikayet ediyoruz' dedi: Tarihsel fırsatı Cumhur İttifakı heba etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, tüm kadınların haklarını koruyan bir teklifi Meclis'e sunduklarını ve bu teklifin AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildiğini söyledi. Tezcan, 'başörtülü bacılarımıza, kızlarımıza, annelerimize şikayet ediyorum' diyerek "Hiçbir zaman bulunamayacak bir tarihsel uzlaşma fırsatı bulunmuştu. Anayasal güvenceye alacak tarihsel fırsat bulunmuştu. Bu tarihsel fırsat Cumhur İttifakı’nın siyasi hırsına heba edildi." ifadelerini kullandı.

CHP'nin Anayasa Komisyonu üyeleri Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen başörtüsü teklifine ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan ,CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Biz bu teklife, bu haliyle Genel Kurul’da destek vermeyiz” dedi.

Anayasa Komisyonu’nda CHP’nin tutumunu net olarak ifade ettiklerini belirten Tezcan, Cumhur İttifakı’nın bu meseleyi siyasi istismar malzemesi olarak kullandıklarını gördüklerini ve komisyonu terk ettiklerini söyledi.

'İKTİDAR KORKU İKLİMİ YARATMAYA ÇALIŞIYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın “İktidarı kaybedersek başınızı açmak zorunda kalırsınız” söylemleriyle korku iklimi yaratmaya çalıştığını söyleyen Tezcan, “Kısmen samimi endişeler ortaya çıkmaya başladı. Bu oyunu bozacak ve her kesime güvence verecek bir adım gerekiyordu. Genel başkanımız, ‘Kanun teklifimize destek verin’ dedi. Mesele kanun teklifi ile çözülebilecekken, Cumhur İttifakı bu meseleyi istismar etme kararlılığında olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği gerekmediği halde İYİ Parti ile birlikte komisyonda önerge verdiklerini anlatan Tezcan, “Dedik ki, ‘madem böyle bir endişe var, bütün kesimleri güvence altına alacak, başını örteni de örtmeyeni de endişe içine düşmeden güven içinde hissedeceği bir düzenleme yapalım. Bu düzenleme ayrıştırıcı olmasın, birleştirici olsun.’ Onların metni üzerinde çalıştık” dedi.

‘TARİHİ FIRSAT CUMHUR İTTİFAKI’NIN SİYASİ HIRSINA HEBA EDİLDİ’

Başını örten, örtmeyen tüm kadınların haklarını koruyan, güvence altına alan bir teklif sunduklarını belirten Bülent Tezcan, “Bu teklife AK Parti ve MHP’li komisyon üyeleri ‘hayır’ dedi. Tüm başörtülü kızlarımıza, bacılarımıza, annelerimize şikayet ediyorum. Hiçbir zaman bulunamayacak bir tarihsel uzlaşma fırsatı bulunmuştu. TBMM’de en büyük mutabakatla anayasal güvenceye alacak tarihsel fırsat bulunmuştu. Bu tarihsel fırsat Cumhur İttifakı’nın siyasi hırsına heba edildi” diye konuştu.

'BU MESELEYİ ÇÖZME NİYETİNDE DEĞİLLER'

Meselenin Cumhur İttifakı için istismar meselesi olduğunu belirten CHP’li Tezcan, “Bu mesele bir din tartışması değil, bir hak tartışmasıdır. Ama Cumhur İttifakı’nın ‘hakkı teslim etmek’ gibi bir hesabı yok. Turnusol kağıdı işledi. Renkleri; bu meseleyi çözme niyetinde olmadıklarıdır” ifadelerini kullandı.

“Biz bundan sonra bu şekliyle Genel Kurul’da herhangi bir şekilde bu teklife destek vermeyiz” diyen Tezcan, 14 Mayıs’ta yapılması muhtemel seçimi işaret ederek, “Milletimizin desteği ile parlamentoda bu istismarcı anlayışın etkisini ortadan kaldıracağız. Haklarınızın güvencesi biziz. Başörtüsünün de başını açık gezme hakkının da güvencesi biziz” diye konuştu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN