CHP'li Akın'dan maden yasasına tepki: Zeytinliklerin ölüm fermanı imzalanıyor

CHP'li Akın'dan maden yasasına tepki: Zeytinliklerin ölüm fermanı imzalanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına izin veren kanun teklifine tepki gösterdi. Anayasaya aykırı olan teklifin derhal geri çekilmesi gerektiğini kaydeden Akın, "AK Parti eliyle zeytinin ölüm fermanı imzalanıyor. Milletimizle beraber yine her zeminde yine direneceğiz ve bu hukuksuzluğa yine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan ve zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına izin veren kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Sıvı altın’ olarak bilinen ve asırlarca ekonomik değer üreten ağaçların daha önce de iktidarın hedefinde olduğunu ifade eden Akın, "Hukuk tanımaz AKP; şimdi de giderayak, bu rezalete Meclis’i alet ediyor. Üreticilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte direndik ve buna izin vermedik. Şimdi yine direneceğiz. AK Parti eliyle zeytinin ölüm fermanı imzalanıyor. Şimdi milletimizle beraber yine her zeminde yine direneceğiz ve bu hukuksuzluğu yine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

'BU TEKLİF DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ'

Zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmak istenmesine karşı daha önce üreticilerin, halkla birlikte direndiklerine işaret eden Akın, "Yetmedi, bitmedi, usanmadılar, doymadılar! Zeytinlikleri maden aramasına açan yönetmeliği Danıştay durdurmuştu. Hukuk tanımaz AKP, şimdi de giderayak, bu rezalete Meclis’i alet ediyor. Anayasa’ya ve uluslararası sözleşmelere de aykırı bu teklif derhal geri çekilmelidir" diye konuştu.

'HUKUKSUZLUĞA İZİN VERMEYECEĞİZ'

'Yaptım oldu' anlayışı ile zeytinliklerin talanına izin vermelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Akın devamında şunları kaydetti:

"Bu yanlışa bölgemizin AK partili milletvekillerinin de izin vermeyeceğini düşünüyorum. Yanlıştan geri dönülmezse ulusal bir varlık ve ciddi ekonomik değeri olan zeytin ağaçlarının büyük zarar görecek. AK Parti eliyle zeytinin ölüm fermanı imzalanıyor. Şimdi milletimizle beraber yine her zeminde yine direneceğiz ve bu hukuksuzluğa yine izin vermeyeceğiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN