İkizköylüler, madenciliğe karşı zeytinlikleri savunmak için harekete geçti

İkizköylüler, madenciliğe karşı zeytinlikleri savunmak için harekete geçti

İkizköy Çevre Komitesi, AK Parti milletvekillerinin hazırladığı ve zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerinin yapılmasının önünü açan kanun teklifine tepki gösterdi. Yaşam savunucuları, enerji komisyonunda görüşülecek komisyon toplantısına katılmak için "Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na" başvuru yapacak.

AK Parti milletvekillerinin hazırladığı ve zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerinin yapılmasının önünü açan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” 10 Aralık gecesinde TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu.

İkizköy Çevre Komitesi, 14 Aralık Çarşamba günü saat 11.00'da enerji komisyonunda görüşülecek komisyon toplantısına katılmak için "Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na" başvuru yapacağını açıkladı.

'BU MİLLET ZEYTİNLERİNE KIYDIRTMAYACAK!'

Tüm yaşam ve hak savunucularını 14 Aralık'ta BMM Dikmen kapısı önünde buluşması için çağrıda bulunan açıklamada, '83 senedir kanunun koruduğu zeytinlikler, yıllardır madenciliğe açılmaya çalışılsa da biz çiftçiler, köylüler, asıl söz sahibi olan halk olarak buna izin vermeyeceğiz! 20 yılda 10 kez değil, binlerce kez zeytin kanunu delmeye de çalışsanız, bu millet zeytinlerine kıydırtmayacak!' ifadelerine yer verildi.

'AKBELEN İÇİN ADALET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

İkizköylüler, ayrıca Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nın YK Enerji’ye bağlı Yeniköy Kemerköy Termik Santralı’na kaynak sağlanması için kömür madeni sahasının genişletilmesi kararına karşı mücadelesini sürdürüyor.

Akbelen Ormanı'nı YK Enerji’ye tahsis eden bakanlık kararına karşı açılan davada yapılan üçüncü bilirkişi raporunda karar şirket lehine çıkmıştı. Muğla 1. İdare Mahkemesi, üçüncü bilirkişi raporuna dayanarak geçen ağustos ayında verdiği “yürütmeyi durdurma” kararını kaldırmıştı.

Yaşam alanlarının talan edilmesine karşı mücadeleye devam edeceklerini kaydeden İkizköylüler, "Bizler o zamana dek zeytin için adalet, Akbelen için adalet demeye; zeytinime dokunma diye haykırmaya devam edeceğiz!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN