Zeytin katliamının önünü açan kanun teklifi tepkilerin ardından geri çekildi

Zeytin katliamının önünü açan kanun teklifi tepkilerin ardından geri çekildi

AK Parti tarafından hazırlanan ve zeytinlikleri madenciliğe açan düzenlemenin yer aldığı torba kanun teklifi, muhalefetin, köylülerin ve kamuoyunun tepkisinin ardından geri çekildi.

AK Parti milletvekillerinin hazırladığı ve zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerinin yapılmasının önünü açan kanun teklifi, bugün TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda protestolar arasında görüşüldü.

Muhalefet milletvekilleri komisyon sıralarına ‘Zeytinime dokunma’ yazılı zeytin saksıları koyarken; çevreciler de komisyon salonunun önünde açıklama yaparak teklife tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, muhalefetin ve kamuoyunun tepkisiyle, teklifte yer alan zeytinliklerin madenciliğe açılmasını içeren kanun maddesinin geri çekildiğini duyurdu:

“Torba kanunda yer alan ve zeytin katliamının önünü açan maddeler kararlı muhalefetimiz sonucunda geri çekildi. Şimdi sıra Anayasa Mahkemesi’nin defalarca iptaline rağmen tekrar getirdikleri limanlarımızı bir avuç yandaşa peşkeş çeken maddeleri püskürtmeye geldi.”

Zeytinliklerin madenlere açılmak istenmesine karşı İkizköylüler, enerji komisyonunda görüşülecek komisyon toplantısı öncesi meclis önünde eylem yaptı. Zeytin katliamına karşısında yaşam alanlarını savunacaklarını belirten köylüler, "Zeytin hayattır, hayatımıza dokunmayın!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN