CHP liderini davet ettiği için eleştirilen Cezmi Bayram KARAR'a konuştu: Milliyetçi camia adına üzgünüm ama şahsım adına değil

CHP liderini davet ettiği için eleştirilen Cezmi Bayram KARAR'a konuştu: Milliyetçi camia adına üzgünüm ama şahsım adına değil

Düzenledikleri sempozyum sonrası Genel Merkezi tarafından görevden alınan Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Cezmi Bayram KARAR'a konuştu. Görevden alındığına dair haberleri sosyal medyadan gördüğünü söyleyen Bayram “Milliyetçiler arasında açık mektuplaşma olmaz, bu sebeple konuşmak ve yeni bir polemiğe neden olmak istemiyorum” dedi. Bayram “Bizim tüzüğümüz genel merkeze doğrudan görevden alma yetkisi vermiyor” ifadesini kulandı.

KARAR ÖZEL: SALİHA SULTAN

Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin Türk Ocakları’nın kuruluşunun 110. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 'Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları 2' başlıklı sempozyumuna, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun katılması sonrası Genel Merkez tarafından görevden alınması tartışmaları sürüyor. Genel Merkez tarafından 'partiler üstü' vurgusuyla yapılan açıklamada Canan Kaftancıoğlu'nun sempozyuma katılmasını kabul edilemez olduğunu ifade etmişti.

ÇOK İTİBARLI İŞLER YAPIYORUZ

Yaşananlara ilişkin Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Dr. Cezmi Bayram, KARAR'a açıklamalarda bulundu. Türk Ocakları'nda 1969'da Ankara Şubesi Başkanı olarak görev yapmaya başlayan Bayram, 36 yıldan bu yana İstanbul Şubesi'nin başkanı olarak görev yapıyor. İstanbul Teşkilatı için “Çok itibarlı işler yapan bir şubeyiz” diyen Bayram Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ile görüştüklerini ancak bir görevden alınmadan haberinin olmadığını ifade etti.

cam22.jpg

HABERİ SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİM

İstanbul Şubesi yönetiminin görevden alındığına ilişkin haberi sosyal medyadan duyduğunu ifade eden Cezmi Bayram “Genel merkezimle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Benim tek derdim şu an sempozyumu tamamlamak. Yeni bir polemiğe neden olmak istemiyorum. Milliyetçiler arasında açık mektuplaşma olmaz, bu sebeple konuşmak istemiyorum” dedi.

GENEL MERKEZ'İN GÖREVDEN ALMA YETKİSİ YOK

Bayram “Türk Ocakları Genel Merkezi İstanbul Şubesi Yönetimi'ni görevden alabiliyor mu?” sorusuna “Biz şubeyiz ancak bizim tüzüğümüz genel merkeze doğrudan görevden alma yetkisini vermiyor. Daha önce de oldu, şubeler mahkemelerde kazandılar. Sempozyumu tamamlayacağım, bu konuları yarın değerlendireceğiz arkadaşlarımla” cevabı verdi.

'HERKESE AÇIK KAPI' KURULUŞ İLKEMİZ

Ocak'ın kapılarının herkese açık olduğuna dikkat çeken Dr. Bayram “Türk ocakları bugünkü devletin kuruluşunda fikren ve fiilen gayret göstermiştir. Öne sürdükleri fikirler hadiseler tarafından teyit edilmiştir. Bu devletin kuruluşunda önemli bir yeri olan ocağın bugün de görevi devletin devamı ile bütünlüğünün sağlanmasıdır. Milletimizin bütün fertlerinin bulaşabildiği merkez haline gelmesi kuruluş ilkelerimizden biridir. Buna göre gayret ediyoruz” vurgusu yaptı.

BURASI HALKA AÇIK KİMSEYE GELME DİYEMEYİZ

Bayram CHP lideri Kemal Kılılıçdaroğlu'nun davetine ilişkin ise şunları söyledi: “Kemal Kılıcdaroğlu’nu davet ettik. Birinciye de gelmişti. Bu programın iki tarafı var biz akademik tarafıyız. İBB de lojistik tarafı. İBB sadece destekçi değil ev sahibi de, ev sahibi ailenin başı olduğu için Kılıçdaroğlu davet edildi. Ama başka hiçbir siyasi hüviyeti davet etmedik. Ama (Canan Kaftancıoğlu) genel başkanına refakat ederek gelmiş. Burası da halka açık bir etkinlik kimseye sen giremezsin diyemeyiz.”

BİRLİKTELİK İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Sözlerine devam eden Bayram “Burada meselemiz Türkiye’nin insanlarının bir arada oturabilme ve konuşabilme imkanının kabiliyeti. Bu olay bunun olmadığını gösteriyor. Herkes Türkiye’yi dış güçlerin batırmaya yıkmaya çalıştığını iddia ediyor. Dış güçlere karşı durmanın yegane yolu içte birliktir, biz buna hizmet etmek istiyoruz. Bu birlik için gayret ediyoruz” diye konuştu.

MEMLEKET ADINA ÖZGÜNÜM

Bayram yaşananlar nedeniyle kendisine birçok kişiden destek geldiğini, siyasi partilerin genel başkanlarının aradığını ve geçmiş olsun dileklerini de paylaştı ve sözlerini şöyle tamamladı: “Yaşananlardan dolayı memleket adına milletimiz ve milliyetçi camia adına üzgünüm ama şahsım adına değil.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN