CHP yangın raporu hazırlığında: İşte alevlerin söndürülememesinin en büyük nedeni...

CHP yangın raporu hazırlığında: İşte alevlerin söndürülememesinin en büyük nedeni...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP'nin yangınlar ile ilgili ilgili rapor hazırlayacağını belirterek görevli olduğu Muğla'nın Milas ilçesindeki en büyük sorunu şöyle açıkladı: Rüzgar nereye eserse, orası yalnız ve çaresizlik içinde kalıyor. Gecikmeden ve havadaki müdahalenin eksikliğinden dolayı maalesef bu noktaya kadar geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Muğla'nın Milas ilçesinde, Yeniköy Termik Santrali2ne yakın konumda bulunan Akçakaya Mahallesi'nde giderek itfaiye ekipleri ile görüştü.

Burada konuşan Akın, CHP'nin Türkiye'nin 32 ilindeki yangınlar ile ilgili rapor hazırlayacağını belirterek "Biz başından beri buradaydık. Mesela ben Milas bölgesinde çalıştım. Çalışmalarımı kendim raporladım. Bununla ilgili raporum bütünleştiği zaman sunacağız ve birleşecek" dedi.

"BAŞLADIKTAN SONRA ÖNÜNE GEÇİLMİYOR"

Akın, Milas bölgesinde yangın söndürmede yaşanan en büyük eksikliği şöyle anlattı:

"Gördüğüm, konuştuğum, anladığım daha önce burada yangınlar çıkmış. Diğer bölgelerde yangınlar çıkmış. Bu yangınlar çıktığı an, hızlı müdahale ile yangınlar söndürülmüş. Başladıktan sonra önüne geçilemiyor. O anda müdahale ederseniz; uçaklarla, helikopterle rahatlıkla bunu söndürme imkanınız oluyor.

"HAVADAN MÜDAHALE OLMAZSA..."

O müdahale gecikirse uçaklar olmazsa, havadan müdahale olmazsa rüzgara bağlı kalıyorsunuz. Rüzgar nereye eserse, orası yalnız ve çaresizlik içinde kalıyor. Gecikmeden ve havadaki müdahalenin eksikliğinden dolayı maalesef bu noktaya kadar geldi."

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN