CHP'den 'kayıt dışı' iddiası: 8 milyon aşısız kaldı

CHP'den 'kayıt dışı' iddiası: 8 milyon aşısız kaldı

Sağlık Bakanı Koca'nın SGK'ya kayıtlı tüm işçilerin aşı randevularının açıldığını duyurmasının ardından CHP'den 'kayıt dışı çalışanlar' ile ilgili önemli iddialar geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'de kayıt dışı 8 milyon olduğunu belirterek "8 milyon kayıt dışı çalışan, hem düşük ücretlerle güvencesiz çalışıyorlar, hem de en temel sağlık haklarından yararlanamıyorlar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'de kayıt dışı 8 milyon olduğunu belirterek Twitter'dan isyan etti.

Twitter paylaşımında Ağbaba şunları kaydetti: "Kayıt dışı çalışanlar aşı olamıyor! 8 milyon kayıt dışı çalışan, hem düşük ücretlerle güvencesiz çalışıyorlar, hem de en temel sağlık haklarından yararlanamıyorlar.

Bakanlığın derhal çalışma başlatması, kayıt dışı çalışanları aşı kapsamına dahil etmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Haziran'da SGK kayıtlı tüm işçi ve memurların aşı programına alındığını duyurmuştu.

Twitter'dan paylaşım yapan Koca "İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN