CHP'den seçmen listesi uyarısı

CHP'den seçmen listesi uyarısı

CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, seçmen listelerinin askıya çıktığını söyleyerek, “Tüm vatandaşlarımızı seçmen listelerini kontrol etmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı. Binici, vatadaşlardan 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar askıda kalacak olan seçmen listelerini kontrol ederek seçmen kaydı olmayanların kayıt yaptırması uyarısında bulundu.

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre seçmen listeleri asıldı. 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar askıda kalacak olan seçmen listeleri, seçmen kaydı olmayan vatandaşların kayıt oluşturması için imkan sağlıyor.

gggg.jpg

YSK'nın seçim takvimine ilişkin açıklamalar yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, vatandaşlardan seçmen kağıtlarını kontrol etmeleri gerektiğini hatırlatarak "17 Ocak’a kadar seçmenler, seçmen kayıtlarını muhtarlıklardan ve YSK’nın internet sitesinden kontrol edebilir. Vatandaşlarımızın, seçmen listelerine kaydolmak veya bilgileri düzeltmek içinse nüfus müdürlüklerine ardından ilçe seçim kurullarına başvurmaları gerekiyor” açıklamasını yaptı.

'YURTLARDA KALAN ÖĞRENCİLER O İLDE OY VEREBİLİR'

Binici, “Yurtlarda ikamet eden üniversite öğrencilerinin, okullarından veya e-devlet üzerinden aldıkları öğrenci belgesi ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına dair alacakları belge ile nüfus müdürlüğüne başvurarak oy kullanmak için adreslerini birinci adres olarak kaydettirmeleri gerekiyor. Bu yolla öğrenciler, okullarının olduğu seçim çevresinde oy kullanabilir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN