CHP'den yeni çalıştay: Engellilerin sorunlarını raporlayacaklar

CHP'den yeni çalıştay: Engellilerin sorunlarını raporlayacaklar

Farklı sektörlerdeki istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için çalıştay serisi başlatan CHP, 24 Haziran'da 'Engellilerin İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' düzenleyecek.

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile farklı sektörlerde yaşanan istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için çalıştay serisi başlattı.

İlki 16 Haziran'da 'Tarımda İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri' başlığıyla Adana'da yapılan çalıştayların, toplamda 11 farklı sektör için düzenlenmesi planlandı.

RAPORLAR KILIÇDAROĞLU'NA İLETİLECEK

Tarım, turizm, sanayi, kadın, engelliler, genç işsizliği, bilişim, medya-kültür-sanat, sokak ekonomisi, KHK'liler ve EYT'liler konu başlıkları altındaki çalıştaylarda sorunlar ve çözüm önerileri, sürecin doğrudan içinde olan işçi, işveren, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve uzmanlar ile tartışılacak.

Çalıştayların tamamlanmasının ardından sorunlar ve çözüm önerileri raporlaştırılarak, Kılıçdaroğlu'na sunulacak.

Kılıçdaroğlu'nun, sektörlere özgü istihdam önerilerini, eylül ayı içerisinde İzmir'de yapılması planlanan 'Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı'nda kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

İKİNCİ ÇALIŞTAY ENGELLİLER İÇİN

CHP'nin Haziran planlamasında yer alan ikinci çalıştay ise engelli istihdamına yönelik olacak.

Hazırlıkları Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın başkanlığında yürütülen çalıştay, 24 Haziran'da 'Engellilerin İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri' başlığıyla İstanbul'da düzenlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN