CHP'li Engin Altay, Demirel'i hatırlattı: Başbakana hakaret etti diye vatandaş tutuklanır mı ya?

CHP'li Engin Altay, Demirel'i hatırlattı: Başbakana hakaret etti diye vatandaş tutuklanır mı ya?

Sansür Yasası teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yasanın 'Stalin kafası' olduğunu ileri sürdü. Konuşmasında eski Başbakan Süleyman Demirel'in hakim ve savcılara tepki gösterdiği bir sözünü hatırlatan Altay, "Bu hâkim ve savcı arkadaşlar bazen kantarın topuzunu kaçırıyorlar. Başbakana hakaret etti diye vatandaş tutuklanır mı ya?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, TBMM'de 'Sansür Yasası'nın 40’ıncı maddesinin de oylanıp kabul edilmesinin ardından aleyhte söz aldı. Altay, Türkiye'nin farklı alanlardaki endeksini paylaşarak gidişatın geriye doğru olduğuna dikkat çekti.

"BU YASA STALİN KAFASIDIR"

"Biz ikna edemedik, görüyorum, bundan da üzüntü duyuyorum. Ben, bu nedenle, biraz önceki konuşmamı biraz değiştirdim, düşündüğüm konuşmayı değiştirdim" diyen CHP'li Altay, şunları söyledi:

Şimdi, bu yasanın müellifi ya da mucidi ya da isteyeni şüphesiz Sayın Erdoğan’dır ve onun ortağıdır. Herhâlde Stalin’den esinlendiler. Şunun için, Stalin’in bir sözünü de burada nakletmek istiyorum. Stalin şöyle demiş: “Kelimeler silahlardan daha güçlüdür. Düşmanların silahlanmasına izin vermiyoruz, neden konuşmasına izin verelim?” Bu yasa Stalin kafasıdır.

basliksiz-1.jpg

“BAŞBAKANA HAKARET ETTİ DİYE VATANDAŞ TUTUKLANIR MI?”

Geçmişi dönem siyasilerinden örnekler veren Altay, "14 Ekim 1979, Demirel Başbakan. Antalya’nın Manavgat ilçesinde vatandaşın biri kahvehanede Süleyman Demirel’e sövüp saymış ve savcı da Demirel Başbakan olduğu için resen soruşturma açmış, avukatına da yazı yazmış ‘Şikâyetçi misiniz?’ diye. Avukatı Yaşar Topçu -benim de hemşehrim- bir sabah Demirel’e gidiyor, ‘Ne var, ne yok Yaşar?’ ‘Önemli bir şey yok ama böyle böyle bir olay var’ diyor. Demirel’in cevabını okuyayım: ‘Bu hâkim ve savcı arkadaşlar bazen kantarın topuzunu kaçırıyorlar. Başbakana hakaret etti diye vatandaş tutuklanır mı ya? Biz burada oturuyoruz, haberimiz yok. Yaptığımız uygulamalarla kim bilir adamı nasıl bunalttık, canını nasıl sıktık ki bize galiz küfretmiş. Yaşar, Antalya’ya git, davacı değilim, adamı hapisten çıkar’. Bu da bir Başbakan örneği. Bu ülkenin içinde bulunduğu gelip geçmiş bu tablo içerisinde bu saydığım örnekler içinde İnönü, Menderes, Ecevit, Demirel, hiçbiri Erdoğan’a benzemiyor, hiçbiri. Erdoğan’a benzettiğim tek örnek Stalin."

“KATEGORİ DIŞI KALACAĞIZ”

Türkiye'nin Demokrasi ve Özgürlükler Endeksi’nde 103’üncü sırada olduğunu hatırlatan Altay, "Yolsuzluk Endeksi’nde 96’ncı sıradayız, Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 140’ıncı sıradayız, Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 112’nci sıradayız. Bu yasayla ben lig düşeceğiz demiyorum, kategori dışı kalacağız, dünya milletler ailesi içinde kategori dışı kalacağız" dedi.

Altay sözlerini şöyle tamamladı:

Size acıyorum. Bu akşam evlerinize gittiğinizde başınızı -selamlama için- yastığa koyduğunuzda bence hiç değilse şunu yapın: ‘Allah’ım -Tayyip Bey yapar ya- beni affet’ deyin.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN