CHP'li Gürer, çiftçiye destek verilmesini istedi: Yemdeki fiyat artışının önüne geçilmeli

CHP'li Gürer, çiftçiye destek verilmesini istedi: Yemdeki fiyat artışının önüne geçilmeli

CHP'li Ömer Fethi Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hayvancılıkla uğraşan çiftçinin, yem ve veteriner gibi girdi maliyetlerindeki artışa rağmen çiğ süt fiyatlarının artmadığını ifade etti. Gürer, "Yemdeki fiyat artışının önüne geçilmeli, özellikle küçük işletmelere destek sağlanmalı, bu sağlanmadığı taktirde sütte sorunlar daha da katlanacaktır" ifadelerine yer verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikle yem ve diğer girdilerdeki artışa rağmen çiğ süt fiyatlarının 8 lira 50 kuruşta kalmasının, çiftçiyi sıkıntıya soktuğunu savunarak, çiftçinin elindeki ineği kesime göndermesiyle et üretiminde de istikrarsızlık olacağını öne sürdü.

gurer.jpg

MALİYET ARTIYOR

Ulusal Süt Konseyi'nin, çiğ süt fiyatlarıyla ilgili yeni bir fiyat açıklamadığını ve litre fiyatını 8 lira 50 kuruşta tuttuğunu anlatan Gürer, konseyin litre maliyetini ise 10 lira 34 kuruş olarak gösterdiğini savundu. Gürer, işletmelerle yaptığı görüşmelere göre, maliyetin 12 lira 63 kuruşa kadar çıktığını aktardı.

ÇİĞ SÜTTEKİ FİYAT 7 AYDIR DEĞİŞMEDİ

Marketlerde 1 litre sütün fiyatının 18 liradan aşağı olmadığına dikkati çeken Gürer, özellikle yem fiyatları artmasına rağmen çiğ sütteki fiyatın 7 aydır değişmediğini kaydetti.

Gürer, üreticinin sıkıntıda olduğunu ileri sürerek, çiftçinin elindeki ineği daha önce yaptığı gibi kesime göndereceğini, bunun et üretiminde de istikrarsızlığa neden olacağını söyledi.

'YEMDEKİ FİYAT ARTIŞININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ'

Süt üreticisinin içinde bulunduğu koşullar değişiklik göstermediği taktirde, bunun, hayvanların kesime gitmesine, raftaki ürünün fiyatının artmasına, ithal hayvan gelmesine ve bu işi yapanların kente göçüne neden olacağını dile getiren Gürer, "Yemdeki fiyat artışının önüne geçilmeli, özellikle küçük işletmelere destek sağlanmalı, bu sağlanmadığı taktirde sütte sorunlar daha da katlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN