CHP’li Kayışoğlu’ndan fezleke ve disiplin sevkine belgeli cevap: 2017’de alınan evle 2023 kurultayına nasıl şaibe karıştırılır?

CHP’li Kayışoğlu’ndan fezleke ve disiplin sevkine belgeli cevap: 2017’de alınan evle 2023 kurultayına nasıl şaibe karıştırılır?

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, hakkında hazırlanan fezleke ve disiplin sürecine ilişkin sosyal medya hesabından yayımladığı videoda sert açıklamalarda bulundu. Kayışoğlu, kurultaya şaibe karıştırdığı yönündeki iddiaları reddederek, iddiaların resmi belgelerle çürütüldüğünü söyledi. “2017 yılında aldığım evle, 2023 yılında gerçekleşen kurultaya nasıl şaibe karıştırmış oluyorum?” diye soran Kayışoğlu, Kılıçdaroğlu yönetimine de “Önce etrafındakilerden arınsınlar” dedi.

CHP Bursa Milletvekili, CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurhayat Altaca Kayışoğlu, hakkında hazırlanan fezleke ve disiplin sevki sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından video yayımlayan Kayışoğlu, kendisine gönderilen disiplin sevk yazısında somut bir eylemin tarif edilmediğini belirterek, “Parti disiplinini zedeleyici nitelikteki eylemleriniz nedeniyle” ifadesinin kullanıldığını, ancak bu eylemin ne olduğuna, nerede, ne zaman ve nasıl gerçekleştiğine dair hiçbir açıklama yer almadığını söyledi.

Kayışoğlu, kamuoyuna yapılan açıklamalarda ise kendilerinin kurultaya şaibe karıştırmakla suçlandığını belirterek, bu iddiaların dayanağı olarak gösterilen fezlekeyi incelediğini ifade etti.

‘FEZLEKEDE BİR KİŞİNİN İFADESİ VAR’

Kayışoğlu, fezlekede yer alan iddiaların bir kişinin beyanına dayandığını belirterek, söz konusu kişinin geçmişine ilişkin ağır iddialarda bulundu.

Kayışoğlu, bu kişinin daha önce Bursa’da ilçe başkanlığı yaptığını, insanlardan minibüs alınacağı gerekçesiyle para topladığını, ancak minibüsü eşinin adına aldığını öne sürdü. Bu konuda tanık beyanları, belgeler ve mesajlar bulunduğunu belirten Kayışoğlu, ayrıca aynı kişi hakkında aile içi bazı iddialara ilişkin de elinde belgeler olduğunu söyledi.

Kayışoğlu, “Sadece bugüne kadar ailesi zarar görmesin, aile içi meseleleriyle ilgili zarar vermek istemediğim için bunları açıklamamıştım. Ama artık namuslular, namussuzlardan daha cesur olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

‘2017’DE ALDIĞIM EVLE 2023 KURULTAYINA NASIL ŞAİBE KARIŞTIRMIŞ OLUYORUM?’

Kayışoğlu, fezlekede kendisi hakkında yer alan “Deniz Dalgıç’tan villa aldığı ve bunun karşılığında Dalgıç’ın Mudanya Belediye Başkan adayı yapıldığı” iddiasını da reddetti.

Söz konusu evi 2017 yılında, başka bir evini satarak topraktan aldığını belirten Kayışoğlu, CHP’nin tartışmalara konu olan kurultayının ise Kasım 2023’te yapıldığını hatırlattı.

Kayışoğlu, Deniz Dalgıç’ın da Aralık 2023’te partiye üye olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Ben bu evi başka bir evimi satarak 2017 yılında almışım. Kurultay 2023’ün Kasım ayında gerçekleşmiş. Deniz Dalgıç 2023 Aralık ayında partiye üye olmuş. Ben 2017 yılında aldığım evle, 2023 yılında gerçekleşen bir kurultaya nasıl şaibe karıştırmış oluyorum?”

‘TAPU KAYITLARI, BANKA KAYITLARI DEVLETİN ELİNDE’

Kayışoğlu, söz konusu taşınmazın alım satım sürecinde gizli saklı hiçbir şey bulunmadığını, tapu kayıtları ve banka hareketlerinin devletin ilgili kurumlarının elinde olduğunu belirtti.

“Girişi, çıkışı, tapu kayıtları, resmi belgeleri, banka kayıtları ortada olan bir ev nedeniyle nasıl 10 yıl sonra bir kurultaya şaibe karıştırabiliyorum?” diyen Kayışoğlu, hakkındaki iddiaların resmi belgelerle iftira olduğunun açıkça görüldüğünü savundu.

‘ÖZGÜR ÖZEL’E VİLLA VERİLDİ İDDİASI TAMAMEN YALAN’

Kayışoğlu, fezlekede yer aldığını söylediği bir başka iddiaya da cevap verdi. İfadede, “Veli ağabeyin Özgür Özel’e de buralardan villa verdiği” yönünde iddialar bulunduğunu aktaran Kayışoğlu, bunun tamamen yalan olduğunu söyledi.

Kayışoğlu, “Bu iftiraların hepsinin resmi belgelerle iftira olduğu açıkça ortadadır” dedi.

KILIÇDAROĞLU YÖNETİMİNE SERT SÖZLER

Açıklamasının sonunda Kılıçdaroğlu yönetimini hedef alan Kayışoğlu, iki kişinin beyanına dayanılarak CHP’nin ağır bir krizin içine sürüklendiğini savundu.

Kayışoğlu, “İki tane iftiracının, iki tane dolandırıcının, tacizcinin bu yalanlarına inanarak koskoca 103 yıllık partiyi bu hale getiren, ülkede egemenliği milletten alıp saraya vermek isteyen kayyumcular önce etrafındakilerden arınsınlar. Önce kendi yollarını, kendi yanındakileri temizlesinler” ifadelerini kullandı.

Kayışoğlu, açıklamasını “Kamuoyuna saygılarımla duyururum” sözleriyle tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN