CHP'li Özdemir'den 'yaz saati' çıkışı: Bakan 'Hiçbir sorun yok' diyor, nerede bu rapor?

CHP'li Özdemir'den 'yaz saati' çıkışı: Bakan 'Hiçbir sorun yok' diyor, nerede bu rapor?

CHP'li Sibel Özdemir, kalıcı yaz saatine ilişkin sorusuna Bakan Dönmez'in, uygulama nedeniyle herhangi bir sorun yaşamadığı yönünde yanıt verdiğini belirterek "Bakan, İTÜ'de hazırlanan bir rapora atıf yapmış. Bu rapora göre, bizim dile getirdiğimiz, vatandaşların uygulamada yaşadığı sorunların olmadığı ve ciddi de bir tasarruf sağlandığını ortaya koymuş. Ancak ben, buradan sormak istiyorum: Bu rapor nerede? Bu rapor bilimsel olarak kanıtlanmış mı" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bugün yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, bütçe görüşmeleri sırasında kendisine yönelttiği kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin sorulara yazılı olarak yanıt verdiğini belirtti.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANI HENÜZ CEVAP VERMEDİ'

Fatih Dönmez’in “kalıcı yaz saati uygulaması sayesinde ülke nüfusunun daha büyük bir bölümünün gün ışığından daha fazla faydalandığı; saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların bu uygulama sayesinde yaşanmadığı” yönünde yanıt verdiğini aktaran Özdemir, şunları söyledi:

“Geçen hafta tamamladığımız Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, kalıcı yaz saati uygulamasının yarattığı sorunları sordum. Milli Eğitim Bakanı henüz bir cevap vermedi.

'BAKAN DÖNMEZ 'HİÇBİR SORUN YOK' DİYOR'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın paylaşmış olduğu cevapta, bu vatandaşlarımızın bize ilettiği çocukların karanlıkta okula başlamasıyla yaşanan sorunların, psikolojik sorunların, erken mesaide işe gitmek zorunda olan vatandaşlarımızın yaşadığı güvenlik sorunlarının olmadığını söyleyen Sayın Bakan, bunun aksine İstanbul Teknik Üniversitesi’nde hazırlanan bir rapora atıf yapmış. Bu rapora göre, bizim dile getirdiğimiz, vatandaşların uygulamada yaşadığı sorunların olmadığını ve ciddi de bir tasarruf sağlandığını ortaya koymuş. Ancak ben, buradan sormak istiyorum: Bu rapor nerede? Bu rapor bilimsel olarak kanıtlanmış mı? Bu raporun bizlerle ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini tekrar iletmek istiyorum.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN