CHP'li Tanal: Türkiye'de bunu sadece İmamoğlu'na yaptılar

CHP'li Tanal: Türkiye'de bunu sadece İmamoğlu'na yaptılar

CHP Milletvekili Mahmut Tanal; İBB Başkanı İmamoğlu’nun yargılandığı davada hapis cezası ile siyasi yasak talep edilmesi ve duruşmanın ertelenmesine tepki göstererek "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hakaretten dolayı siyasi yasaklaması ile ilgili mütalaa verilen tek karar İmamoğlu hakkındaki karardır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada, savcılığın İmamoğlu hakkında hapis cezası ve siyasi yasak talep etmesi ve duruşmanın ertelenmesini yorumladı.

'RTÜK 'HAKARET DEĞİL' DİYOR'

Duruşmanın ardından, İstanbul Anadolu Adliyesi’nde açıklama yapan Tanal, “mütalaanın yargıyı itibarsızlaştırdığını” belirtti ve şunları söyledi:

Ahmak kavramı; Türk Dil Kurumu'nun tanımına göre; ‘aklını gereği gibi kullanmayan, kullanamayan.’ Yani bu anlamda bir hakaret kastı değil, bir küçük düşürme değil. Bir onur kırıcı anlamda söylenilmiyor. Şimdi peki bugüne kadar böyle kararlar olmuş mu, olmamış mı; hukuk tarihinde böyle tartışmalar olmuş mu, olmamış diye sorar iseniz de… Geçmişte yaşanan kararlardan… RTÜK’ün kararı var. RTÜK kararında da diyor ki, ‘Aklını gereği gibi kullanmayana ahmak denilmesi aslında bu. Bir ağır eleştiridir. Bu bir hakaret kastını taşımamaktadır’ diyor.

'HAKARETTEN BÖYLE MÜTALAA VERİLEN TEK KİŞİ İMAMOĞLU'

Bu iddianameye baktığımız zaman sevk maddelerine baktığımız zaman, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde… 40 yıllık avukatlık plaketimi aldım… Hakaretten dolayı siyasi yasaklaması ile ilgili mütalaa verilen tek karar İmamoğlu hakkındaki karardır. Bugüne kadar hiçbir savcı böyle bir mütalaa vermedi. Burada bilerek ve isteyerek planlı bir şekilde hareket ediliyor.

Savcı cebindeki flash belleği çıkarıyor, ‘Buyur kızım’ diyor, ‘Ben imla kurallarını düzelteceğim’ diyor. 40 yıllık bir hukukçu olarak söylüyorum, bugüne kadar Cumhuriyet Savcıları duruşmada CMK yani Ceza Muhakeme Kanunu yüzde yüzlük ilkesi uyarınca edindiği bilgi, deneyim ve tecrübeleri doğrultusunda mütalaa verir. Cebindeki o flash bellek kim tarafından hazırlanmıştı, kimin tarafından yazılmıştı? Kimin tarafından Cumhuriyet Savcısına verilmişti? Yoksa Cumhuriyet Savcısı kendisi mi hazırlamıştı?

'AMAÇ İMAMOĞLU ÜZERİNDEN SEÇMENİ CEZALANDIRMAK'

Bu bizim Allah'tan sonra inandığımız, güvendiğimiz devlet ve adalet kavramı var. Bunu itibarsızlaştırıyor. Hiç kimsenin adaleti ve yargıyı bu kadar itibarsızlaştırmaya hakkı yoktur. Yani Cumhuriyet Savcısı cebindeki flash belleği o içindeki mütalaayı kimin tarafından yazıldığı belli olmaksızın bu şekilde bilgisayara takıp oradaki kavramları, kelimeleri düzelterek onu kopya yapmakla yargıya verilebilecek en büyük güvensizliktir, yargının itibar kaybetmesine neden olan bir olaydır. Onun için burada burada amaç Ekrem İmamoğlu'nun şahsından tüm İstanbulluları, tüm İstanbul seçmenini cezalandırmaktır. Ufacık bir hukuk kırıntısı varsa bu davada beraat kararının verilmesi lazım.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN