CHP'li vekilin 106 bin kayıp silah sorusuna ilginç yanıt: Mermi bulamazlar

CHP'li vekilin 106 bin kayıp silah sorusuna ilginç yanıt: Mermi bulamazlar

CHP Milletvekili Gamze Taşçıer’in 15 Temmuz’un ‘kayıp silahlarıyla’ ilgili soru önergesine Süleyman Soylu, "Yasal yollarla mermi temin etmeleri mümkün değildir" yanıtını vermiş. Soylu ayrıca silahların ülke genelinde arandığını da belirtmiş.

Ortaya attığı iddialarla birçok konuyu gündeme getiren Sedat Peker, son açıklamalarında İstanbul’da AK Parti’nin Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından teslim alındığını iddia ettiği silahlar, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sivillere dağıtılan ve emniyet envanterinde görünmeyen silahlar olduğunu söylemişti.

Konuyla ilgili 2019 yılına ait bir soru önergesi ortaya çıktı. CHP'li vekil Gamze Taşçıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıtlaması için 15 Temmuz’da kaybolan silahların akıbetini sormuş. 2019'da sunulan önergeye 1 yıl sonra yanıt gelmiş ve Soylu, silahların ülke genelinde arandığını ve silahı elinde bulunduranların da yasal yollarla mermi temin etmesinin mümkün olmadığı açıklaması yapmış.

"ANLAŞILAN YANLIŞ KİŞİYE SORMUŞUM"

Kronos'ta yer alan habere göre, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, 2019 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde konuyu TBMM’ye taşıdığını ancak cevap alamadığını sosyal medya hesabından duyurdu. Taşçıer, “Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle 23 Ocak 2019’da verdiğim soru önergesi ve 1 yılı aşkın süre sonra gelen cevabı aşağıya bırakıyorum. 15 Temmuz’da kaybolan silahların akıbetini öğrenmek istemiştim ama ortaya dökülenlerden anlaşılan yanlış kişiye sormuşum gibi duruyor…” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ TAŞÇIER ‘KAÇ SİLAH DAĞITILDI?’ DİYE SORDU

Taşçıer, söz konusu soru önergesinde, İçişleri Bakanlığı 2017 raporuna göre 106 bin 704 silahın “kayıp” olduğunu belirterek, Ankara Çubuk’ta 15 Temmuz gecesi kaybolan silahlardan biriyle işlenen bir cinayeti de hatırlattı.

Taşçıer, soru önergesinde Bakan Soylu’ya, “15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahlardan kaçı bulanabilmiştir?” ve “Tüm Türkiye’de bu şekilde kaç silah dağıtılmıştır? Kaçı geri teslim edilmiştir?” sorularını yöneltti.

nerge.jpg

"ÜLKE GENELİNDE ARANMAKTADIR"

Soylu, bu önergeye 9 Mart 2020 tarihinde verdiği cevapta, “Bahse konu silahlar, (KİHBİ) Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığının uhdesinde bulunan ‘Kayıp Eşya ve Belge’ projesine işlenerek ülke genelinde aranmaktadır” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN