CHP'li vekillerden pazar ziyareti: Hem vatandaşı dinlediler hem satış yaptılar

CHP'li vekillerden pazar ziyareti: Hem vatandaşı dinlediler hem satış yaptılar

CHP Milletvekilleri Tekin ve Tanal Kadıköy'deki bir pazarı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Tanal marketteki fiyatların pazardan daha yüksek olduğunu belirtirken Tekin de geçen yılın fiyatlarını örnek vererek yüksek zamma işaret etti ve açıklanan 'enflasyon rakamları nasıl oluyor' diye sordu.

CHP'li vekiller Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal İstanbul'da esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Burada vatandaşın sıkıntılarını da dinleyen vekiller bugün de Kadıköy'deki Salı Pazarı’nda pazarcılarla ve halkla bir araya geldi.

'ENFLASYON VERİLERİNE GÖRE BU FİYATLAR NASIL OLUYOR'

Vatandaşlar vekillere en fazla fiyatların yüksekliğinden şikayet etti. Zeytin tezgâhını ziyaret eden Gürsel Tekin, “TÜİK verileri üzerinden enflasyon hesapları yapılıyor ya… Bir yıl önce bu fiyatlar 29-30 lira idi. 30 liradan 48 liraya gelmiş. Nasıl oluyor enflasyon verilerine göre” dedi.

Tekin, peynir tezgâhına geldiğinde ise “Bu fiyatlara aldanmayın. Bu fiyatlar marketteki satışların yüzde 30-40 altında. Burada 69 lira olan tulum peyniri 80-85 lira” diye konuştu.

'MARKETTEKİ FİYATLAR PAZAR FİYATLARININ 2-3 MİSLİ'

Gürsel Tekin ile birlikte zaman zaman tezgâhın arkasına geçerek satış yapmaya çalışan Mahmut Tanal, “Yoksulluk var, pahalılık var. Vatandaş özellikle bu ayda meyve alamadıklarından şikayetçi. Tarım Bakanlığı Afrika çiftçisine verdiği destekler ve primleri Türk çiftçisine verse Türkiye’deki meyve ve sebze daha ucuz olur. Pazardaki fiyatlara nazaran marketlerdeki fiyatlar bunun 2-3 misli” dedi.

'YOKSULLUĞUN BİTMESİ İÇİN ERKEN SEÇİM İSTEDİKLERİNE ŞAHİT OLDUK'

Market fiyatlarının daha yüksek olduğunu belirten Tanal, “Oradaki fiyatlar çok yüksek olduğu için vatandaş bu sıcaklarda pazarlara geldi. Bu yoksulluğun, sefaletin bitmesi için bir an önce erken seçim istediklerine biz tanık olduk" diye konuştu.

'TOPRAĞA KIYMAYALIM'

Tekin, pazar ziyaretinin sonunda, “Dünyanın en verimli toprağı bizim topraklarımızdır. Domatesi Hollandalılar yetiştiriyor, İngilizler de yetiştiriyor, Almanlar da… Onların domateslerine baktığınız zaman patates yemiş gibisiniz. Ama bizim Sivas domatesimizin, Ankara domatesimizin apayrı bir tadı, lezzeti var. Çengelköy salatalığı, Beykoz çileği… Toprağa kıymayalım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN