Çiftçilere yeni gelir kapısı açıldı! O bitkinin hasadı başladı, kilosu 13 liradan satılıyor... Faydasını duyanlar sıraya girdi

Çiftçilere yeni gelir kapısı açıldı! O bitkinin hasadı başladı, kilosu 13 liradan satılıyor... Faydasını duyanlar sıraya girdi

Türkiye, oldukça verimli topraklara sahipken her bölgede birbirinden farklı ürünler yetişiyor. Bu ürünlerden biri de o ilimizde hasat edilmeye başlandı. Üstelik çiftçilerin yeni gelir kapısı haline geldi. Kilosunu 13 liradan satıyorlar. O ürünün faydaları ise insanların kapış kapış almasına neden oluyor.

Ülkemizin dört bir yanında birbirinden sağlıklı çeşit çeşit ürün yetişirken bunlardan en önemlilerinden biri de Afyonkarahisar’da yetişiyor. Her sene Hocalar ilçesinde dağlarda toplanan bu ardıç tohumu, özellikle de çiftçiler için önemli bir yere sahip. Hem sıfır maliyetle toplanıyor hem de gelir kapısı oluyor. Kilosu 13 liradan satılırken faydaları da saymakla bitmiyor.

GÜNDE 600-700 LİRAYA ÇIKIYOR

Afyonkarahisar’ın Hocalar köyünde yaşayan Hasan Yaşar, ardıç tohumu toplayan köylüler arasında yer alıyor. Ardıç tohumu ile alakalı yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

yeni-proje-003.jpg

"Köylülerimiz evlerinde rutin işlerini yaptıktan sonra saat 10’gibi ek gelir kaynağı olarak ardıç tohumu toplamaya geliyoruz. Günde yaklaşık 60-70 kilogram toplanıyor ve buda 600-700 lira yapıyor. Güzel bir iş hayvanlarına baktıktan sonra boş vakitlerinde burada ardıç tohumu topluyoruz. Ardıç yağı kozmetik ve temizlik ürünlerinde kullanılıyor. Köyümüze gelen alıcıya bu ardıçların kilogramını 13 liradan veriyoruz.”

yeni-proje-1-005.jpg

ARDIÇ TOHUMUNUN FAYDALARI

Ardıç tohumu içerisinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller dolayısıyla oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Öyle ki özellikle de böbrek hastalarına sıklıkla tavsiye edilir çünkü böbrek taşı düşürme, böbrek enfeksiyonlarını engelleme ve idrar problemlerine iyi gelir.

yeni-proje-2-006.jpg

Bunların yanı sıra antiseptik özelliklere sahip olmasından dolayı bakteri ve mantarların büyümesine engel olur. Bu durum aynı zamanda soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonların önüne geçer. Öte yandan ardıç tohumu, damar genişletici özelliklere sahiptir ve kan akışını iyileştirmeye fayda sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN