Çıkar çıkmaz kendi annesini yiyor! İşte yeraltının en korkunç canlıları

Çıkar çıkmaz kendi annesini yiyor! İşte yeraltının en korkunç canlıları

Yeraltında henüz görmediğimiz birçok canlı türü yaşamakta. Bunlardan biri olan ve görünüşleri yılanlara benzeyen iki yaşamlıların beslenme şekillerini duyunca ağzınız açık kalacak. Bu yaratıklar yuvalarından çıkar çıkmaz annelerini mideye indiriyor. Nedenini duyunca inanamayacaksınız. Bilim dünyası şokta. Bu canlıları gördüğünüz gibi arkanıza bakamdan kaçın. İşte yeraltının en korkunç canlıları...

Bu canlıyı görünce aklınızı kaybedebilirsiniz. Yeraltının en tuhaf canlılarından olan uzuvsuz amfibi türü olan ayaksız iki yaşamlılar (Caecilian veya ayaksızlar) hakkında ortaya çıkan son bilgiler bilim dünyasını şoke etti. Yuvalarından çıkar çıkmaz annelerini yiyorlar. Doğanın akışına aykırı olan bu davranışın sebebi ise herkesi şaşırttı. Yılana benzeyen bu tür oldukça farklı şekillerde besleniyor.

BU YARATIKLARIN BESLENME ŞEKLİ KORKUNÇ! CANLI CANLI ANNELERİNİ YİYORLAR

Yeraltında yaşayan gizemli bir uzuvsuz amfibi türü olan ayaksız iki yaşamlılar (Caecilian veya ayaksızlar) hakkında ortaya çıkan gizemli sırrı öğrenince aklınızı kaybedeceksiniz. Yapılan son araştırmalara göre bu yaratıklar erken gelişimlerine yardımcı olması amacıyla annelerini canlı canlı yiyorlar ve dokularını çiğniyorlar. Anne, bebeklerinin özel dişleri kullanarak kemirip tükettiği özel bir yağlı cilt dokusu tabakası üretiyor.

gfgfgf-2023-11-03t141308-462.jpg

Daha önce bu yeme kültürünün beslenmek için yaptığı varsayılıyordu, ancak yeni araştırmalar, annelerin benzersiz mikrobiyomlarını yavrularına aktarmalarına, muhtemelen bağışıklık sistemlerini iyileştiren bakterilerle de aşılamalarına yardımcı olduğunu gösterdi.

YERALTININ EN ÜRKÜTÜCÜ CANLILARI BUNLAR

Araştırmanın baş yazarı ve Florida Üniversitesi Doğal Kaynaklar ve Çevre Okulu'nda doktora adayı olan Marcel Talla Kouete, yaptığı açıklamada, "Yumurtaları bulduğunuzda daima anneyi bulursunuz. Annesi yakında olmayan bir yavru görmedim." diyor. Ayaksızlar hem beslenme hem de davranışlarıyla tuhaf yaratıklardır. Bir solucan gibi uzuvsuzdurlar ve çok küçük, az gelişmiş gözlere sahiptirler. Bunun nedeni, öncelikle yeraltında yaşamaları ve yeraltı dünyalarında gezinmek için dokunma ve kimyasal algılama gibi diğer duyuları kullanmalarıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN