CİMER ve Hulusi Akar farklı konuştu! Kuleli Askeri Lisesi binası nereye bağlı?

CİMER ve Hulusi Akar farklı konuştu! Kuleli Askeri Lisesi binası nereye bağlı?

Geçtiğimiz günlerde faaliyete tekrar geçen tarihi Kuleli Askeri Lisesi binası için Bakan Akar, Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanımında olduğunu açıklamıştı. BirGün ise bu soruyu CİMER'e sorunca ortaya düşündürücü bir yanıt çıktı.

Kuleli Askeri Lisesi binasının Milli Savunma Üniversitesi’nin bağlı olarak faaliyete geçtiği açıklansa da soru işaretleri devam ediyor. BirGün, CİMER’e tarihi yapının akıbetini sordu. Milli Savuma Bakanlığı ise binanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildiğini belirterek topu bakanlığa attı.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan tarihi Kuleli Askeri Lisesi binasının geçtiğimiz günlerde tekrar faaliyete geçtiği açıklansa da tarihi yapı ile ilgili soru işaretleri devam ediyor.

Binanın Arap sermayesine satıldığına ya da satılacağına yönelik iddialar, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a sorulduğunda, “Kuleli Askeri Lisesi binası Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanımında, Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim gören askeri öğrencilerimize hizmet vermeye devam edecektir” yanıtını vermişti.

Geçtiğimiz günlerdeyse lise binasında Milli Savunma Üniversitesi'nin yabancı diller yüksekokulu öğrencilerinin eğitime başladığı duyuruldu.

Fakat, BirGün’ün Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) Kuleli Askeri Lisesi binasına ilişkin sorduğu soruya çarpıcı bir yanıt verildi. BirGün, 16 Ağustos'ta CİMER’e, “Kuleli Askeri Lisesinin akıbet nedir? Bina ne amaçla kullanılmaktadır ve bundan sonra ne amaçla kullanılması planlanmaktadır?” şeklinde sordu.

Millî Savunma Bakanlığı’na Bağlı Lojistik Genel Müdürlüğü’nün 17 Kasım’da vermiş olduğu yanıtta ise “İstanbul ili Üsküdar ilçesinde bulunan Kuleli Askeri Lisesinin akıbeti, ne amaçla kullanıldığı, bundan sonra ne amaçla kullanılmasının planlandığı hususunda İlgi başvuru ile bilgi istenmiştir. Tarihi Kuleli Askeri Lisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmiştir” denildi.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN