Çin Ankara Büyükelçiliği yine Akşeneri hedef aldı

Çin Ankara Büyükelçiliği yine Akşeneri hedef aldı

Çin Ankara Büyükelçiliği, Sincan Özerk Bölgesine yönelik olarak sosyal medya aracılığı ile tehditkâr açıklamalar yaptı. Daha önce de sosyal medya aracalığı ile aynı ifadeleri kullanan elçilik bu kez Sincan Özerk Bölgesi ile ilgili olarak İYİ Parti'nin düzenlediği sempozyum sonrası "Xinnjiang konusu tamemen Çin'in içişleri kapsamındadır. Herhangi bir dış gücün müdahalesi kabul edilemez" dedi.

Çin Büyükelçiliği sosyal medyadan yaptığı açıklama ile tehdit dilini sürdürmeye devam ediyor. Yapılan açıklamada Sincan Özerk Bölgesine yönelik olarak "Xinnjiang konusu tamemen Çin'in içişleri kapsamındadır. Herhangi bir dış gücün müdahalesi kabul edilemez. Çin Hükümeti'nin ulusal egemenlik, güvenlik ve kalkınma çıkarlarını koruma kararlılığı değişmez, şiddet ve terör, bölücülük ve dinsel radikalizm ile mücadele kararlılığı değişmez, herhangi bir dış gücün Xinjiang konusu dahil Çin'in içişlerine karışmasına karşı çıkma kararlılığı değişmez" denildi.

Açıklamanın İYİ Parti'nin yaptığı sempozyumun ardından yapılması dikkat da dikkat çekti. İYİ Parti lideri Meral Akşener, yaptığı konuşmada "İnsan Hakları ve Doğu Türkistan" konulu toplantıda iktidara Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozma ve Uygur Türkleri için gereken adımları atma çağrısında bulunarak, “Her ne kadar ülkemizi yönetenler küçük hesapların peşine düşüp zulme sessiz kalmayı tercih etse de biz onlar gibi olmayacağız. Zulme rıza göstermek de zulümdür. Doğu Türkistan’da bir insanlık ayıbı var. Bu zulüm artık son bulsun istiyoruz ” dedi.

Öte yandan Çin Büyükelçiliği daha önce de yaptığı açıklamalar ile tehditte bulunmuş zulüm kamplarında Uygur soykırımı yapan Çin’in Ankara Büyükelçiliği, İYİ Parti lideri Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ı tehdit etmişti. Akşener ve Yavaş’ın ‘Barın katliamı’ konulu sosyal medya paylaşımlarına karşılık yapılan açıklamada “Çin tarafı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” ifadeleri kullanıldı. İYİ Parti’nin tepkisi sonrası Çin Büyükelçisi Liu, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN