Çocuğu kreşe giden anne babalara müjde! Ödeme sisteminde yeni düzen! O ücretler tamamen kaldırıldı!

Çocuğu kreşe giden anne babalara müjde! Ödeme sisteminde yeni düzen! O ücretler tamamen kaldırıldı!

Uzun süredir tartışılan konular arasında yer alan okul öncesi eğitim ücretleri ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okul öncesi eğitimde alınan ücretlerin tamamen kaldırıldığını duyurdu. İşte Mahmut Özer'in o açıklamaları…

AK Parti Ordu milletvekili adayı ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, seçim öncesinde eğitimle ilgili yeni kararı açıkladı. Okul Öncesi Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Özer, Tüm Türkiye'de okul öncesi eğitimde Valilik komisyonları tarafından belirlenen ücretlerin tamamen kaldırıldığını duyurdu. İşte Mahmut Özer'in o açıklamaları…

BAKAN ÖZER AÇIKLADI

2023-2024 eğitim öğretim yılı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, müjdeli haberi duyurdu. Tüm Türkiye'de uygulama okul öncesi eğitime erişim çalışmalarının Kalıcı kılmak adına Yeni bir çalışmaya imza atıldığı belirtildi. 5 yaşın tamamlandığımı ifade eden Bakan Özer, Hedefte 4 ve 3 yaşı da okul öncesi eğitime dahil etmek olduğunu vurguladı. Bu yaş grubunda da eğitim oranının yükseltmenin temel amaç olduğuna aktaran Mahmut Özer, 3-5 yaş arasında OECD ortalamasını yakalamak amacıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

kres.jpg

O ÜCRETLER ARTIK ÖDENMEYECEK


Okul öncesi eğitim fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Özer, okul öncesi eğitimde Valilik tarafından belirlenen komisyon ücretleri olduğunu aktardı. Yarım gün için 50 TL ile 100 TL arasında bir fiyat belirlendiğini aktaran Mahmut Özer, tam gün eğitim veren kreşlerde ise 400 ila 500 TL arasında bir ücret istendiğini vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine dayalı olarak bu ücretlerin tahakkuk edildiğini aktaran bakan Özer, “2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz. Türkiye'nin hiçbir noktasında; ister tam gün isterse yarım gün eğitim yapsın, hiçbir ad altında okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacak." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN