Çocuk istismarı çetelerine büyük darbe! Gözaltılar var

Çocuk istismarı çetelerine büyük darbe! Gözaltılar var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çocuklar istismarını engellemeye yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonun Kayseri Merkezli 10 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesi hedeflendi.

Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van olmak üzere 10 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda telegram isimli mesajlaşma yoluyla çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirilerek görüntülerin satın alındığı tespit edildi. Operasyonlar kapsamında 15 şüpheli yakalandı ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Çocukların istismarını engellemeye yönelik düzenlenen operasyon bu çocukların korunması açısından büyük önem taşıyor. Operasyonun caydırıcı bir etkisi ve bu tür suçların önlenmesine katkıda bulunması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN