Çocuklar bereketiyle geldi! Devletten çocuk başına dev yardım! Anne ve babalar hemen çocuk paranızı almayı unutmayın

Çocuklar bereketiyle geldi! Devletten çocuk başına dev yardım! Anne ve babalar hemen çocuk paranızı almayı unutmayın

İhtiyaç sahibi çocuklu ailelere bu yıl yapılacak sosyal yardımların tutarları yükseltildi. Çocuğu devlet okulunda okuyan ailelere 3 bin 708 TL'ye kadar maddi yapılacak. Peki, çocuk yardım parası nasıl alınır? İşte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere sosyal yardım başvuru sayfası e-Devlet...

Kamu kurumlarının sosyal yardımları 2023 yılında bütçesi artırılarak devam edecek. Çocuklu aileleri sevindirecek destek haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi.

ÇOCUKLU AİLELERE 3 BİN 708 TL ÖDEME

İhtiyaç sahibi olduğu doğrulanan çocuklara ailelere 2 bin 59 TL ile 3 bin 708 TL arasında değişen meblağlarda okul desteği sağlanacak.

Sosyal yardımdan yararlanan ailelere devlet okullarında okuyan öğrencilerin sınıflarında dereceye girenlere öncelik verilecek.

ÇOCUĞU ÜNİVERSİTEDE OKUYAN AİLELERE MADDİ DESTEK

Bununla beraber 4 yıllık devlet üniversitesinde okuyan aynı kapsam içerisinde yer alan öğrencilere ise aylık olarak 100 TL ödeme desteği verilecek.

YÖK tarafından belirlenen ve dünya genelinde ilk 500 üniversiteye girme hakkını alan aynı kapsamda olanlara devlet her daim destek verilirken başarı desteği sağlanacak.

ÇOCUKLU AİLELERE SOSYAL YARDIM BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN