Çocuklar Uygurlara zulmeden Çin'i hayal etmesin!

Çocuklar Uygurlara zulmeden Çin'i hayal etmesin!

Çin'in Doğu Türkistan'daki insanlık dışı politikalarının ardından birçok ülke yaptırım kararı aldı. Bu süreçte Ankara’nın derin sessizliği dikkat çekerken bir de MEB’in ‘Hayalimdeki Çin’ adıyla resim yarışması düzenlemesi tepkilere neden oldu. Türkiye Uygur Hareketi’nden “Çocuklar Uygurlara zulmeden Çin’i hayal etmesin” çağrısı geldi.

Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı politikalara tüm dünyadan art arda yaptırımlar geldi fakat Türkiye’den hala resmi bir tepki gösterilmedi. Birçok ülke ise Çin'in asimilasyon politikalarını soykırım olarak tanıdı.  

Ankara’dan hala herhangi bir tepki gösterilmezken üstüne bir de Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından, MEB Orta öğretim kurumları öğrencileri arasında ‘Hayalimdeki Çin Resim Yarışması’ düzenlediği ortaya çıktı. 

YARIŞMANIN  KONUSU DİPLOMATİK İLİŞKİLER 

2016 yılından bu yana devam eden yarışmanın teması bu yıl ‘Türkiye – Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl’ olarak belirlendi.  

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2020 yılında düzenlenmeyen yarışmanın tüm dünyanın yaptırım kararı aldığı bu yıl ve Çin’in Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya üzerinden Türk politikacıları tehdit ettiği bir dönemde tekrar yapılması eleştirilere neden oldu. 

"ÇOCUKLAR ÇİN'İ HAYAL ETMESİN"

Türkiye Uygur Hareketi sosyal medya üzerinden yarışmaya tepki gösterdi. Yarışmanın iptal edilmesi yönünde çağrıda bulunulan açıklamada, “Bugün hala soykırıma uğramakta olan Uygur Türklerini hayal edelim, soykırım yapan Çin’i hayal etmeyelim. Lütfen yetkililere ulaşana kader RT edelim, bu yarışma iptal edilsin!” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (14)
14 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN