Çin'den BM ülkelerine skandal çağrı: Pekin karşıtı organizasyonlara katılmayın

Çin'den BM ülkelerine skandal çağrı: Pekin karşıtı organizasyonlara katılmayın

Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerini maruz bıraktığı zulüm tüm çağrılara rağmen devam ediyor. Çin'in bazı BM ülkelerine Pekin'in Uygurlara uyguladığı zulmün ele alınacağı bir organizasyona katılmamaları yönünde ikna çağrısında bulunduğu belirtildi.

Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine uyguladığı 'baskı politikaları' tüm dünyanın gündeminde. Birçok ülke Çin zulmünü 'soykırım' olarak tanımlarken en son kınama geçtiğimiz haftalarda İngiltere'den gelmişti. Çin'in diğer Birleşmiş Milletler ülkelerini ABD, Almanya ve Britanya gibi ülkeler tarafından organize edilen Pekin'in Uygurlara uyguladığı baskının ele alınacağı bir etkinliğe katılmamaya davet ettiği belirtildi. 

Pekin, organizatör ülkeleri, "İnsan hakları sorunlarını bir siyasi araç olarak kullanarak Çin'in iç işlerine müdahale etmeye çalışmakla" suçladı.

Reuters'ın aktardığına göre Çin, organizatörler arasında bulunmayan ülkelere organizasyona katılmamaya ikna etmek için notlar gönderdi.

ÇİN, BM ÜLKELERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU 

Çin'in gönderdiği notta, "Bu siyasi gerekçelerle yapılan bir organizasyon. Misyonunuzun bu Çin karşıtı organizasyona KATILMAMASINI talep ediyoruz" denildiği belirtildi.

''BİRÇOK ÜLKE ÇİN'İN İŞLEDİĞİ KORKUNÇ SUÇLARA SES ÇIKARIYOR''

İnsan Hakları Gözlemevi'nin BM Direktörü Louis Charbonneau, "Pekin uzun süredir hükümetleri zorbalık yaparak sessizliğe itmeye çalışıyordu ancak bu strateji başarısız oldu. Giderek daha fazla ülke Çin'in Uygur ve diğer Türk azınlıklara yönelik işlediği korkunç suçlara karşı ses çıkarıyor" dedi.

Organizasyonun gelecek çarşamba gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN