Çin'den tepki çeken koronavirüs paylaşımı: Ölümlerle alay ettiler

Çin'den tepki çeken koronavirüs paylaşımı: Ölümlerle alay ettiler

Uluslararası toplumun tepkisine rağmen Uygur Türklerine yönelik baskıcı politikalarına devam eden Pekin yönetimi, bir skandala daha imza attı. Hindistan'da korona ölümlerinin rekor kırması üzerine Çin Komünist Partisi'ne ait Weibo "Çin'de yakılan ateş ile Hindistan'da yakılan ateş arasındaki fark" paylaşımı yaptı. Tepkilerin ardından paylaşımı silindi.

Çin Komünist Partisi ile ilişkili sosyal medya hesabından, Hindistan'da Kovid-19 ölümleri ile paylaşım büyük tepki çekti.

Weibo'da yapılan paylaşımda, Çin'de fırlatılan bir roket ile Hindistan'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin parklarda yakıldığı fotoğraf yan yana koyularak "Çin'de yakılan ateş ile Hindistan'da yakılan ateş arasındaki fark" yazıldı.

01.jpg

KULLANICILAR TEPKİ GÖSTERDİ

BBC'nin haberine göre, Cumartesi akşamüstü yapılan paylaşım tepkilerin ardından silindi. Milyonlarca takipçisi olan Çin Komünist Partisi Merkezi Politik ve Yasal İşler Komisyonu tarafından yapılan paylaşımın ardından Weibo kullanıcıları bunun uygunsuz olduğunu yazmıştı.

ÇİN'İN UYGUR TÜRKLERİNE ZULMÜ

Çin'in Uygur Türklerine yönelik asimilasyon politikaları uluslararası toplum tarafından da büyük tepki çekiyor.

Pekin'in 'mesleki eğitim merkezleri' olarak adlandırdığı, uluslararası kamuoyunun ise 'toplama kampları' nitelediği yerlerde, BM verilerine göre en az 1 milyon Uygur Türkü kendi rızası dışında tutuluyor.

Pekin yönetimi, Doğu Türkistan'da kaç kamp bulunduğuna, buralarda kaç kişinin olduğuna ve söz konusu kişilerden ne kadarının sosyal hayata döndüğüne ilişkin bilgi vermiyor.

BM ve diğer uluslararası örgütler, kampların incelemeye açılması çağrılarını yinelerken, Çin kendi belirlediği birkaç kamp dışında uluslararası topluma görüntü vermekten kaçınıyor. 

Çin makamları, BM yetkililerinin doğrudan bilgi almak amacıyla bölgede serbestçe inceleme yapma talebini ise geri çeviriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN