Hindistan rekora koşuyor... Çifte korku sardı

Hindistan rekora koşuyor... Çifte korku sardı

Kovid-19'un rekora koştuğu Hindistan'da korona vakaları 20 milyona yaklaştı. Son 24 saatte de 3 bin 417 kişinin hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 218 bin 959'a yükseldi. Hindistan'da Kovid-19 vakalarının Nisan'da başlayan hızlı tırmanışı sürüyor. Hem vaka sayıları hem mutanyonlu virüs endişeleri daha da artırıyor.

Hindistan'da toplam vaka sayısı 20 milyona yaklaştı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamaya göre, son 24 saatte 368 bin 147 yeni Kovid-19 vakasının saptanmasıyla toplam vaka sayısı 19 milyon 925 bin 604'e yükseldi.

Son 24 saatte 3 bin 417 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 218 bin 959'a yükseldi. Tedavisi süren hasta sayısı ise 3 milyon 413 bin 642'ye çıktı.

Hindistan, dünyada en fazla günlük vaka ve ölümünün kaydedildiği ülke konumunda. 

'MUTASYONLU VİRÜS' KORKUSU

Hindistan'da Kovid-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor.

Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, uzmanlarca endişe kaynağı olarak görülüyor.

Hindistan'da ortaya çıkan ve 'çift mutant' adı verilen yeni bir mutasyonun yayılması endişelere yol açıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN