Çocuklu ailelere sosyal yardım müjdesi geldi! 12 ay boyunca 4.200 TL destek verilecek: İşte şartlar

Çocuklu ailelere sosyal yardım müjdesi geldi! 12 ay boyunca 4.200 TL destek verilecek: İşte şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk sahibi ailelere müjdelerini sıraladı. Aile Bakanlığı, çocuklu ailelere 4.200 TL destek ödeneği gerçekleştireceğini duyurdu. Üstelik bu yeni destek ödeneği bir sene boyunca her ay düzenli olarak ödenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulacak olan 4.200 TL destek ödeneğinden faydalanabilmek adına ihtiyaç duyulan şey ödeneğe müracaat gerçekleştirmek. Müracaat eden aileler, ödemelerini PTT vasıtasıyla rahatlıkla alabilecek. Sosyal destek paketi müracaat koşulları ve tüm ayrıntılar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

ÇOCUKLU AİLELERE TAMI TAMINA 4.200 TL ÖDENEK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yardım ödeneği sağlayarak ihtiyaçların giderilmesi hedefleniyor. Aile Bakanlığı, dar gelirli ya da geliri bulunmayan yurttaşların temel ihtiyaçlarını gidermek adına pek çok isimle değişik sosyal destek paketi sunuyor. Aile bakanlığı eliyle en çok çocuk sahibi olan ailelere yönelik destek ödeneği uygulanıyor. Çocuk sahibi ailelere yeni bir müjde ileten Aile Bakanlığı, 4.200 TL destek ödeneği sağlayacağını duyurdu.

Çocuk destek ödeneğinden yararlanmak arzulayan bireylerin e-Devlet platformu üzerinden ya da şahsen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuru gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvuru esnasında verilen formu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurması başvuru onay süreci için ehemmiyet taşımaktadır. Çocuk destek ödeneği için başvuru yapan ailelerin başvuru sonucu 10 gün içerisinde kesinleşecektir. Başvuru süreci ile ilgili tüm ayrıntıları e-Devlet platformu üzerinden kontrol edebilir.

2-008.jpg

ÇOCUK DESTEK ÖDENEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile bakanlığı tarafından hane içerisinde yaşayan çocuk adedine göre belirlenen yardım desteği tutarı 12 ay süresince ihtiyaç sahibi ailelere ödenecek. Bakanlık tarafından belirlenen şartları taşıyan aileler PTT aracılığıyla her ay ödemelerini düzenli bir şekilde alabilecek

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN