Cübbeli Ahmet'ten iktidara tarım eleştirisi: Yazıklar olsun

Cübbeli Ahmet'ten iktidara tarım eleştirisi: Yazıklar olsun

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ayçiçek yağı ve buğday gibi gıda ürünlerine gelen zamlar nedeniyle iktidarın dışa bağımlı olmasını eleştiren Cübbeli Ahmet Hoca, "Konya'da tarım yapılamıyorsa yazıklar olsun bizim tarım politikamıza" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle ayçiçek yağı ve buğday gibi temel gıda ürünlerine gelen zamlar üzerinden iktidarı eleştirdi. Türkiye’nin tarımda dışa bağımlı olmasına tepki gösteren Ünlü, ülkede yetişmesine rağmen ithal edilen tarım ürünlerine bağımlı olmasını eleştirdi.

Sohbet toplantısında cemaat üyelerine seslenen Ünlü, iktidarın uyguladığı ithalata dayalı tarım politikasını “çok büyük hata” diyerek eleştirdi. “Fazla da sert konuşmak istemiyorum” diyen Cübbeli Ahmet şöyle konuştu:

"Buğday çok büyük bir sorundur. Tehlike bu noktada büyüktür. Konya Ovası'nda yetişecek buğday bütün dünyaya yetecekken Konya'da tarım yapılamıyorsa yazıklar olsun bizim tarım politikamıza. Birisi çıkmıştı geçenlerde 'Paramız var ki ithal ediyoruz' demişti. Bu çok yanlış bir konuşmadır. Paramız var ithal ediyorsun ama savaş çıktığı zaman paran da para etmiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN