Cumhurbaşkanı adayları için imza maratonu ikinci gününde: Hangi aday kaç imza topladı?

Cumhurbaşkanı adayları için imza maratonu ikinci gününde: Hangi aday kaç imza topladı?

'Cumhurbaşkanı adayı' olmak için YSK tarafından kabul edilen 11 ismin 100 bin imza sürecinin ikinci günün sonunda Muharrem İnce 51.330 ile ilk sırada yer aldı. Muharrem İnce'yi ise 46.700 imza ile Fatih Erbakan takip etti. Söz konusu imza oranları gözleri 2018 yılındaki seçimlere çevirdi. 2018'de ilk günde Meral Akşener 127.850, Temel Karamollaoğlu ise 44. 959 imza toplamıştı.

Seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek istenen ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından başvuruları kabul edilen 11 isim için 100 bin imza toplama süreci devam ediyor.

27 Mart'a kadar devam edecek olan sürecin ikinci günün sonunda adayların son durumu şu şekilde:

51.330 Muharrem İnce

46.700 Fatih Erbakan

25.915 Sinan Oğan

11.769 Doğu Perinçek

2018 SEÇİMLERİNDEKİ İMZA ORANLARI

Söz konusu imza oranları gözleri 2018 yılındaki seçimlere çevirdi. 2018 yılında birinci gün toplanan imzalar şu şekildeydi:

127.850 Meral Akşener
44.959 Temel Karamollaoğlu
14.555 Doğu Perinçek
231 Vecdet Öz

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KABUL EDİLEN 11 ADAY

YSK tarafından, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten'in cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları kabul edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN