Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 yıl sonra Kahire yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 yıl sonra Kahire yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Şubat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile görüşmek üzere Kahire'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, 2013'ten bu yana Türkiye-Mısır ilişkilerinde bir dönüm noktası olma potansiyeli taşıyor. İki liderin gündeminde Gazze'deki Filistinlilere yönelik insani yardım ve Doğu Akdeniz'deki iş birliği konuları bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, on yıllık bir aradan sonra Mısır’a seyahat ediyor. Kahire'de Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el-Sisi ile bir araya gelecek olan Erdoğan, bu ziyareti 14 Şubat'ta gerçekleştirecek.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, Erdoğan ve Sisi'nin görüşmesinde Gazze'deki Filistinlilere yapılacak insani yardımlar ve çatışmanın sonlandırılması yönünde atılacak adımların ele alınacak.

Ankara ve Kahire arasındaki diyalog, Doğu Akdeniz'de işbirliğinin güçlendirilmesini de kapsayacak.

NE OLMUŞTU?

Mısır'da 2013 Temmuz'unda Muhammed Mursi'nin darbe ile devrilmesi ve yerine Sisi'nin geçmesi sonrasında Türkiye'nin Mısır ile diplomatik ilişkilerini askıya almıştı. Erdoğan, Sisi'ye karşı sert eleştirilerde bulunmuş, 2019 yılında BM Genel Kurulu'ndaki bir yemekte Sisi ile aynı masada oturmadığını 'Bir darbeciyle asla aynı masaya oturmam' diyerek duyurmuştu.

Ancak, Erdoğan 2022'nin sonlarında uzun süre görüşmediği Sisi ile Katar'da el sıkışmış, son olarak da geçtiğimiz Aralık ayında tekrar cumhurbaşkanı seçilen Sisi'yi tebrik etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN