Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek: Masada kritik başlıklar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek: Masada kritik başlıklar var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez ABD Başkanı Joe Biden'ın resmi davetlisi olarak 9 Mayıs'ta Washington'a gidecek. Erdoğan, Biden ile terörle mücadeleden Gazze'ye, savunma projelerinden ekonomik ilişkilere kadar kritik başlıkları görüşecek.

İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesinin ardından Türkiye ve ABD ilişkileri ivme kazandı. MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD'ye giderek kritik görüşmeler gerçekleştirmesinin ardından şimdi de iki ülkenin liderleri bir araya gelecek.

ERDOĞAN 9 MAYIS'TA ABD'YE GİDECEK

NTV'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez ABD Başkanı Joe Biden'ın resmi davetlisi olarak Washington'a gidecek. 9 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan görüşmede iki lider Beyaz Saray'da bir araya gelecek.

KRİTİK KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

Görüşmede terörle mücadele, Gazze'deki son durum ve savunma alanındaki işbirlikleri gibi kritik konular masaya yatırılacak.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kalıcı olarak durması gerektiği mesajını ve iki devletli çözüm şartını bir kez daha yüz yüze Biden'a iletecek. F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin hızlanması da ele alınacak.

Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele, ABD'nin YPG'ye olan desteğinden duyulan rahatsızlık da gündeme gelecek konular arasında olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN