Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına noktayı koydu! Resmen tarih verdi: Bakan Bilgin bir var bir yok demişti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına noktayı koydu! Resmen tarih verdi: Bakan Bilgin bir var bir yok demişti...

Ülke gündeminde yer alan asgari ücret zammına dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Emekli maaşına gelen zam ile birlikte asgari ücret detayında hareketlilik yaşandı. Öncesinde zam gelmeyeceğini belirten Vedat Bilgin kısa bir süre sonra açıklamasını yeniledi. Temmuz ayı ile birlikte asgari ücrete zam yapılacağını açıkladı. Çalışanlara verilen müjdeli haber ile birlikte ne zaman zam geleceğine dair araştırmalar başladı. İşte tüm detaylar...

BAKAN BİLGİN'DEN ZAM AÇIKLAMASI!

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte birbirinden önemli kararlar alınmaya devam ediliyor. Son olarak en düşük emekli maaşında yapılan zam ile gündem değişti. Zam konusunu ele alan gündem ile birlikte emekli vatandaşların maaşı 2023 Ocak ayında belirlenen 5 bin 500 TL'den artarak 7 bin 500 TL oldu.

Emekli maaşlarına gelen zam üzerine asgari ücretli vatandaşlar "Asgari ücrete zam gelecek mi?" sorusuna cevap aradı. Merak edilen soruya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından olumsuz cevap verildi.

Fakat aradan geçen kısa bir süre zarfında yapılan açıklama ile birlikte asgari ücrete zammın geleceği belirterek temmuz ayı işaret edildi. 2022 senesinde de ara zam alan asgari ücrete 2023 yılında da ara zam müjdesi verildi. Enflasyona bağlık olarak artacak olan asgari ücret için şimdiden araştırmalar başladı.

0x0-evde-bakim-maasi-ne-kadar-oldu-2023-asgari-ucret-zammi-sonrasi-yeni-evde-bakim-parasi-kac-tl-oldu-1672045200937.jpg

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından milyonlarca asgari ücretliye müjdeli haber verildi. Emekli vatandaşlara gelen en düşük emekli maaş zammı ile birlikte asgari ücretliye müjdeli haber duyuruldu. Vedat Bilgin açıklamasında enflasyondaki düşüşün devam etmesi durumunda asgari ücret rakamlarında düzenlenme ihtiyacı olmayacağını belirtti.

Fakat temmuz ayına kadar süren enflasyon verilerine göre yeniden değerlendirileceği bilgisi paylaşıldı. Yapılan açıklamanın ardına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi sorusuna ise olumlu yanıt verdi.

3be5ca25shutterstock-1011179641.jpg

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINA TEPKİ!

Emekli maaşına gelen zam müjdesi ile birlikte ortalık karıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından paylaşılan en düşük emekli maaşı güncellemesi ile birlikte emekli maaşlarına zam yapıldı. 2023 yılının ocak ayı ile birlikte 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseltildi.

Emekli maaşı 7 bin 500 TL'den fazla olan emeklilerin maaşında ise bir değişiklik yaşanmadı. Bu durumda ise primini en yüksekten yatıran ile normal yatıran arasındaki farkın kalkması tepkiye neden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN