Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! O süre uzatıldı: İşte yeni son tarih!

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! O süre uzatıldı: İşte yeni son tarih!

Çanakkale'de yeni karayolunun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya kamuoyuyla paylaşmak istiyorum" diyerek önemli bir gelişmeyi açıkladı. Erdoğan, "Hayati öneme sahip" ifadeleriyle son durumu paylaştı. İşte, son dakika haberi...

Çanakkale'de bölünmüş yol standardına yükseltilen Gelibolu - Eceabat yolunun 32 kilometrelik kısmı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in tarafı olduğu Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 19 Temmuz 2023 tarihine uzatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık" dedi.

erdogan-tahil-koridoru.jpg

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI'NIN SÜRESİ UZATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili açıklamaları şöyle:

"2022 Temmuz ayında imzalanmasını sağladığımız Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili bir gelişmeyi dünya kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Rusya ve Ukrayna'nın esir takaslarıyla birlikte savaştan sonraki en önemli uzlaşma konusu olan anlaşmanın süresi bugün bitiyordu. 19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık. 800'den fazla gemiyle 25 milyon ton tahılın dünya piyasalarına sevkini sağlayan bu anlaşma hayati öneme sahip."

rusya-ukrayna-tahil-koridoru-2.jpg

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI 120 GÜN UZATILDI

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin 120 gün daha uzatıldığını belirtti.

Söz konusu anlaşmaya sadık kaldıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres'e minnettar olduklarını kaydeden Kubrakov, "Ortak çabalarımız sayesinde 25 milyon ton Ukrayna tahılı dünya pazarlarına ulaştırıldı" ifadelerini kullandı.

rusya-ukrayna-tahil-koridoru-1.jpg

TARAFLAR, TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI İMZALAMIŞTI

Ukrayna ile Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğunda, 22 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul'da, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli koridorlar aracılığıyla ihraç edilebilmesi için Tahıl Koridoru Anlaşması'nı imzalamıştı.

19 Kasım 2022'den itibaren 120 gün süreyle uzatılan anlaşma, bugün de 120 gün daha uzatılarak 19 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN