Depremle başlayan düşüş sürüyor: Varlık Fonu'nun borsada kurduğu 5000 barajı zorlanıyor

Depremle başlayan düşüş sürüyor: Varlık Fonu'nun borsada kurduğu 5000 barajı zorlanıyor

Depremle birlikte düşüşe geçen Borsa İstanbul, geçici kapanma sonrası Türkiye Varlık Fonu’nun desteğiyle açılmıştı. Son günlerde düşüşe geçen endeks 5000 sınırının altında seyrediyor. Uzmanlar ise TVF’nin borsada 5000 sınırını tutmaya çalıştığını söylüyor. Ancak bu baraj da da zorlanıyor. Önceki günü 4975 seviyesinden kapatan borsada bugün de düşüş görülüyor. 4900’e kadar düşen borsa 12:21 itibariyle 4956 seviyesinde.

Maraş depremlerinin meydana getirdiği büyük yıkım Borsa İstanbul'da da büyük sarsıntıya neden oldu. Çağrılara rağmen depremin ilk üç günü işleme açık bırakılan Borsa'da büyük düşül yaşandı. Ardından endeks işleme kapatılsa da bazı yatırımcılar kayıplarının telafisini istedi. Bu talep sonrası Borsa'daki iki günlük işlemler iptal edildi.

Bir haftalık kapanma sonrası Borsa İstanbul Türkiye Varlık Fonu'nun desteğiyle açıldı. Ancak 40 gün geçmesine rağmen Borsa'daki sarsıntılar devam ediyor. Depremler sonrası önlemler ve Türkiye Varlık Fonu’nun desteğiyle ayakta kalmaya çalışan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 5000 sınırının altında seyrediyor.

'ENDEKS 5 BİNİN ALTINDA'

Atılan adımlarla düşüşün önüne geçilmeye çalışılırken, Türkiye Varlık Fonu da Ziraat Portföy aracılığıyla borsaya para akıtmaya başlamıştı. TVF’nin en son 3 Mart’ta, muhalefetteki gelişmelerin etkisiyle yüzde 4’ün üzerindeki sert düşüşe 4,31 milyar lirayla müdahale ettiği belirtilmişti.

Uzmanlar, TVF’nin borsada 5000 sınırını tutmaya çalıştığını söylüyor. Ancak bu savunma hattı da zorlanıyor. Önceki günü 4975 seviyesinden kapatan borsada bugün de düşüş görülüyor. 4900’e kadar düşen borsa 12:21 itibariyle 4956 seviyesinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN