GSS tutarlarıyla ilgili flaş karar! Yüzde 100 artırıldı: Hastaneye gidecekler dikkat!

GSS tutarlarıyla ilgili flaş karar! Yüzde 100 artırıldı: Hastaneye gidecekler dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) genel sağlık sigortalılara ödediği tutarlarda artışa gidildi. İmplanttan gözlüğe, çölyak hastalığı tedavisinden proteze kadar birçok sağlık giderinin bir kısmı SGK tarafından karşılanıyor. İşte, SGK'nın karşıladığı hastalıklar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından genel sağlık sigortalılara ödenen tutarların Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında artırıldığını bildirdi.

GSS YÜZDE 100 ARTIRILDI

SGK'nın genel sağlık sigortalılara ödenen tutarların artırılmasına ilişkin açıklaması şöyle:

Çölyak hastalığı ve protein metobalizması bozuklukları hastaların kısıtlı diyetleri nedeni ile kullanmış oldukları hayati önem arz eden özel formüllü un ve mamul ürünler için aylık nakdi ödeme fiyatlarında yüzde 100 oranında artış yapıldı.

Ayakta tedavi doğrultusunda hastaların evlerinde kullanmış oldukları hasta alt bezi, kolostami torbası vb. tıbbi malzemeler ile birlikte gazilerin kullanımına özel ortez/protez bedellerine yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda artış yapıldı.

Gözlük cam ve çerçeve bedellerine yüzde 39 ila yüzde 200 arasında değişen oranda artış yapıldı.

SİGORTA İMPLANT İÇİN NE KADAR ÖDÜYOR?

Kemik içi implant bedeli için ödenecek tutar 90 TL'den 750 TL'ye yükseltildi.

Ayrıca Terörle Mücadele Kanunu doğrultusunda aylık alan gaziler, başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak durumda olan harp malulleri, atış, tatbikat, yada diğer ateşli silah yaralanmaları nedeniyle malul olanlar için kemik içi implant bedelleri 700 TL'den 2500 TL'ye çıkarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN