Darülbedayi’nin gözdelerine çift kişilik davetiye

Darülbedayi’nin gözdelerine çift kişilik davetiye

Darülbedayi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde 9 oyunu İstanbullular için ücretsiz sahneleyecek. İBB Şehir Tiyatroları’nın gözde oyunları ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’, ‘Yaftalı Tabut’, ‘Zehir’, ‘Fosforlu Cevriye’, ‘Yatak Odası Komedisi’, ‘Veba’, ‘Hayat Der Gülümserim’, ‘Çingene Boksör’ ve yeni oyunu ‘Oscar’ şehrin dört bir yanında izleyicilerle buluşacak. Oyunları izlemek isteyenler ücretsiz davetiyelerini bugünden itibaren alabilecek.

SALİHA SULTAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde İstanbullular için 9 gözde oyununu ücretsiz sahneleyecek. Oyunların davetiyeleri bugünden itibaren İBB Şehir Tiyatroları gişelerinden alınabilecek. Etkinlik kapsamında Darülbedayi’nin büyük ilgi gören sezon oyunları Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, Yaftalı Tabut, Zehir, Fosforlu Cevriye, Yatak Odası Komedisi, Veba, Hayat Der Gülümserim, Çingene Boksör ve yeni oyunu Oscar tiyatroseverlerle buluşacak.

SEN İSTANBUL’DAN DAHA GÜZELSİN: Bir aileden üç kadınının, anane, kız ve torun hikayesini sahneye taşıyan ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ oyunu, İstanbul fonunda kadınların değişmeyen hikâyesini anlatıyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı oyunda Esin Umulu, Şebnem Köstem, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor. Oyun, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilecek.

YAFTALI TABUT: Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı Fatma Nudiye Yalçı’nın hikâyesini anlatan ‘Yaftalı Tabut’ oyunu da Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde izlenebilecek, Bilgesu Erenus’un yazdığı Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda Bensu Orhunöz, Selin Türkmen, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabul, Nazan Yatgın Palabıyık, Şenay Bağ, Yeşim Mazıcıoğlu rol alıyor.

rerere.jpg

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin

ZEHİR: Geçmişte yaşadıkları trajik kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra bir araya gelmek zorunda kalma hikayesini sahneye taşıyan, Lot Vekemans’ın yazdığı Şaban Ol’un çevirip yönettiği ‘Zehir’ oyunda da Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Eraslan Sağlam rol alıyor. Oyun, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

FOSFORLU CEVRİYE: Suat Derviş’in 1960 tarihli romanından uyarlanan, Türk tiyatrosu ve sinemasının klasiklerinden ‘Fosforlu Cevriye’ müzikali de Ümraniye Sahnesi’nde izlenebilecek. Gülriz Sururi’nin uyarladığı, Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Berk Samur, Besim Demirkıran, Binnur Şerbetçioğlu, Ceysu Aygen, Çağatay Palabıyık, Elif Verit, Emre Yılmaz, Hakan Örge, Irmak Örnek, Nur Saçbüker Otan, Samet Silme, Tuğrul Arsever, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yunus Erman Çağlar, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.

YATAK ODASI KOMEDİSİ: Alan Ayckbourn’un yazdığı, Mert Dilek’in çevirdiği, Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyunda Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Buket Kubilay, Engin Gürmen, Gökçer Genç, Mert Aykul, Nurdan Kalınağa, Özgür Atkın rol alıyor. Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde izlenecek oyun, evliliklerinin farklı aşamalarında olan dört çiftin iç içe geçmiş hayatlarını sıra dışı ama komik bir bakışla ortaya koyuyor.

VEBA: Nobel Ödüllü yazar Camus’nün faşizm alegorisi olarak kaleme aldığı eserde, veba salgını sırasında yaşanan kaotik durum anlatılıyor. Neil Bartlett’in uyarladığı Mehmet Ergen’in çevirip yönettiği oyunda Cafer Alpsolay, Emrah Can Yaylı, Ergun Üğlü, İrem Arslan, Özgür Dereli rol alıyor. Oyun, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

HAYAT DER GÜLÜMSERİM: Yıllarca olağanüstü kadın karakterlere hayat vermiş bir oyuncunun, AVM yapılmak üzere yıkılacak bir sahneye veda etmesini anlatan oyunda, Sema Keçik ve Serkan Bacak rol alıyor. Özen Yula’nın yazıp yönettiği oyun, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde izlenebilir.

ÇİNGENE BOKSÖR: 1920’lerin boks yıldızı Johann Wilhelm Trollmann’ın trajik yaşantısından yola çıkılarak yazılan oyun, kurgusal bir karakter olan Hans’ın tanıklığıyla seyirciye aktarılıyor. Rike Reiniger’in yazdığı Cafer Alpsolay’ın yönettiği oyunda Ercan Demirhan rol alıyor. Oyun, Müze Gazhane Meydan Sahne’de. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek oyunların iki kişilik davetiyeleri; bugün saat 11:00’dan itibaren gişelerden, 11:15’ten itibaren ise ‘sehirtiyatrolari.ibb.istanbul’ adresinden ve Şehir Tiyatroları mobil uygulamasından alınabilir.

cxxcxcx.jpg

Oscar

HEYECAN DOLU BİR FRANSIZ KOMEDİSİ

İBB Şehir Tiyatroları’nın geçtiğimiz günlerde izleyiciyle buluşturduğu, Claude Magnier’in yazdığı ‘Oscar’ komedisi, Asude Zeybekoğlu’nun çevirisyle sahnede. Ersin Umulu’nun yönettiği oyunda Abdullah Topal, Aslı Aybars, Asrın Gurur Kuyucak, Cem Karakaya, Ceylan Çete, Çağrı Büyüksayar, Damla Cangül Yiğit, Hakan Gümüş, Hüseyin Emre Şen, İrem Erkaya, Neslihan Ayşe Öztürk, Oğuzhan Oğuz rol alıyor.

Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak oyunun konusu ise şöyle: Christian Jacqueline’e aşıktır, Colette ise Oscar’a. Christian uzun süredir sevdiği kızı Mösyö Bernard’dan isteme niyetindedir. Colette ise babası Mösyö Bernard’a söylediği yalanla sevgilisi ile evlenme planları yapmaktadır. Ancak ne Christian doğru kızı ister ne de Colette doğru adamla evlenmek üzeredir. Birkaç dakikada sarpa saran olaylar hiç de kolay çözülecek gibi gözükmemektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN