Maaşıyla geçinemeyenlere devletten büyük destek! Bakanlık bu sabah duyurdu: Şartları taşıyanlar 7500 TL yardım alacak

Maaşıyla geçinemeyenlere devletten büyük destek! Bakanlık bu sabah duyurdu: Şartları taşıyanlar 7500 TL yardım alacak

Pandemi süreci ve ekonomik kriz nedeniyle faturalarını ödemekte, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşların sayısında arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara 7 bin 500 TL'ye kadar sosyal yardım ödemesi yapıyor. İşte, sosyal yardım başvuru sayfası...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardımda bulunuyor. Asgari ücretli, emekli fark etmeksizin geçim zorluğu yaşadığı teyit edilen her vatandaş, sosyal yardım başvurusu yapabilir. 850 TL ile 7 bin 500 TL arasında değişen sosyal yardım ödemeleri, başvuran kişinin banka hesabına, banka hesabı olmaması durumunda PTT şubelerinden yapılıyor. Onaylanan sosyal yardım ödemeleri 12 ay boyunca sürüyor.

SOSYAL YARDIM NE KADAR 2023?

Devletin yaptığı sosyal yardımdan yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenmek için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvuru yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin teyit işlemini tamamlamasını beklemeniz gerekiyor.

Başvurusu onaylanan vatandaşlara ödemeleri, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT'den yapılıyor. 850 TL ile 7 bin 500 TL arasında değişen sosyal yardım parası almaya hak kazanan aileler, banka hesabı beyan etmemeleri halinde PTT şubelerinde kimlik kartlarını ibraz ederek ödemelerini elden nakit alabiliyor.

SOSYAL YARDIM KİMLERE YAPILIR?

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara öncelik verilen para yardımından, hane halkı geliri asgari ücretin üçte birinin altında olan, yani 2023 Mart itibarıyla 2 bin 835 lira 60 kuruştan az olan haneler yararlanabiliyor.

Sosyal yardım parası almak için başvuru yapabilecek kişiler şöyle sıralanabilir:

* Her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan
* Maddi zorluk içerisinde olan
* Kirada yaşayan
* Hanede okuyan çocuk varsa
* Engelli ve yaşlı birey var
* Devletten düzenli olarak sosyal yardım alan
* Kronik hastalar

Değerlendirme sonrası uygun görülen kişilere aylık 850 TL ile 7 bin 500 TL arasında ödeme yapılıyor. Yapılacak inceleme sonrası ne kadar yardım verileceği yetkililer tarafından belirlenecek.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Türkiye vatandaşı olması
* Mavi kart sahibi olmaması
* Yurt içinde ikamet etmesi
* 18 yaşını doldurmuş olması
* Hane halkı gelirinin asgari ücretten düşük olması
* Sosyal güvencesi bulunmaması

SOSYAL YARDIM NE KADAR SÜREYLE VERİLİYOR?

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dahil olduğu gelir aralıkları göre belirleniyor.

850 TL ile 7 bin 500 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştiriliyor. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecek.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Devletin verdiği sosyal yardım parasından faydalanmak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurun.

Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabilirsiniz. SYDV temsilcilikleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

Sosyal yardım parası başvurusu, değerlendirme süreci sonrası uygun görülmesi halinde aylık olarak hesaplara yatırılıyor.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN NASIL YAPILIR?

* e-Devlet mobil uygulamasına veya herhangi bir tarayıcıdan www.turkiye.gov.tr web sayfasına açarak kullanıcı adınız ve şifreniz ile oturum açın

* e-Devlet'in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti sayfasını açın

* Sağ köşede bulunan YENİ BAŞVURU linkine tıklayın

* Açılan sayfada bulunan sözleşmeyi okuyup onaylayın ve DEVAM tuşuna basın

* Açılan sayfada bulunan T.C. kimlik numarasını ve adres bilgilerinin doğruluğunu kontrol edin, doğru ise DEVAM ET tuşuna basın

* Yeni açılan sayfada yardım parası başvuru formunu inceleyin

* Tüm bilgileri okuyun ve size uygun olanları işaretleyin

* 'Aile Destek Programına Başvurmak İstiyor musunuz?' seçeneği mutlaka EVET olarak işaretleyin

* Sizden IBAN bilgileriniz istenecek, IBAN bilgisini girin ve tüm formu doldurun

1100 TL SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SAYFASI

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HANGİ SOSYAL YARDIMLAR YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım yaptığı kişilerin listesine www.aile.gov.tr/sygm/programlarimiz/sosyal-yardim-programlarimiz internet sitesinden ulaşmak mümkün.

2023/03/01/aile-bakanligi-sosyal-yardim.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN