Meşveret grubu: Seçimde desteğimiz Erdoğan’a

Meşveret grubu: Seçimde desteğimiz Erdoğan’a

Risale-i Nur camiasında Meşveretçiler olarak anılan grup önümüzdeki seçim için AK Parti’ye ve Erdoğan’a destek açıklaması yaptı. Açıklamaya farklı ekollere mensup Nurculardan ise tepki geldi.

“Risale-i Nur Meşveret Cemaati” imzasıyla yapılan duyuruda, Said Nursi’nin en büyük arzusu olan Ayasofya’nın ibadete açılması ve Risale-i Nur eserlerinin devlet tarafından yayınlanması sebebiyle Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiği savunuldu.

Bu hizmetlerin “Hiçbir maddiyatla ölçülemeyecek kadar değerli olduğu” vurgulanan açıklamada AK Parti’nin “aynı zamanda memleketimizi maddeten terakkide de en büyük ecnebi devletleri geride bırakacak icatlar ve icraatlar ile ileri seviyelere taşıdığı” ileri sürüldü.

Meşveret grubunun lideri Hüsnü Bayram 2021 yılında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Hüsnü Bayram, iktidara verdiği destekle bilinen ve bu konudaki keskin tavırları zaman diğer Nurcu grupların tepkisini çeken bir isimdi.

Menzil tarikatına bağlı Beşir Derneği, GENÇKON, Semerkand Vakfı ve TUMSİAD tarafından yayınlanan ortak açıklamada, Cumhur İttifakı’na destek verileceği ifade edilmişti.

AÇIKLAMAYA PEK ÇOK ÇEVREDEN TEPKİ GELDİ

Grup tarafından yayımlanan seçim desteği açıklaması da tepkilere yol açtı. Sosyal medyada açıklamayı eleştiren çok sayıda paylaşım yapıldı. Belirli bir siyasi harekete yönelik desteğin ülkenin geniş bir kesimini karşısına almak anlamına geleceği savunulan paylaşımlarda bunun Risale-i Nur’un prensiplerine aykırı olduğu savunuldu. “Bu destek açıklaması o metni kaleme alan kişiyi bağlar, bütün Nur talebelerini, hatta Meşveret Grubunu bile bağlamaz” tepkisi dile getirildi.

İşte Twitter üzerinden gelen o tepkilerden bazıları:

@rnkbsn:

Risale-i Nur'un Şahsî Manevîsinden ve Aziz Üstadımız Ruhaniyetinden İstimdatla sizleri Allah'a Havale Ediyoruz

Alper Yılmaz:

Risale-i Nur'un mesleği tahkiktir ve delille ikna eder sen de 6'lı Masa'ya oy vermenin dine ve vatana getireceği büyük zararları ve mevcut iktidara oy vermenin dine ve vatana büyük menfaatlerini ciddi delillendirirsen insanlar düşünür yoksa pazarlamacı gibi dolaşırsın ortalıkta..

@sorunsalnur:

Risale-i Nur'un siyasi ölçüsü üzerine konuşmak istiyorum. Cumhur İttifakı: Başkanlık, tek adam rejimi vaad ediyor. Millet İttifakı: Meclis, parlamenter sistemi vaad ediyor. Biz şeyhülislâm seçmiyoruz siyasetçi seçiyoruz. Sizce Risale-i Nur'a göre kim desteklenmeli?

@readyoureadme:

Yazdıkları belgede Risale-i Nur eserlerinin neşrine vesile olarak Erdoğan'ı söylemişler bu bilgi tamamen yanlış. "Ana muhalefet partisi CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne açtığı dâvâ sonucu eserler 666 günlük ‘esaret’den sonra 29 Ocak 2016 tarihinde hürriyetine kavuştu."

MEŞVERET GRUBU'NDAN YAPILAN O AÇIKLAMA

Prof. Ahmet Akgündüz tarafından Twitter'da yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri hayatı boyunca siyasetten uzak durduğu halde Adnan Menderes başa geçince Halk Parti’ye karşı Demokrat Parti’yi açıkça desteklemiş, bunun sebebini soranlara da şu cevabı vermiş: 'Çünkü Halk Partisi iktidara gelecek olursa, komünist kuvveti aynı partinin altında bu vatana hâkim olacaktır...'

Üstadımızdan sonra hizmetinde bulunan talebeleri, varis ve vekilleri aynen bu istikamet üzere hareket etmişler. Her zaman sol partilerin karşısındaki umumun teveccühünü kazanmış kitle partisi olan en büyük sağ partiye oylarını verip desteklemişler. Bu hususta herkesi teşvik etmişler.

Bu meyanda bir zaman Adalet Partisi, daha sonra Anavatan Partisi yani Turgut Özal’ı, sonra da AK Parti’yi ve Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı açıkça desteklediler. Biz buna şahidiz ki: Başta Mustafa Sungur Ağabey olarak Hüsnü Bayram, Abdullah Yeğin, Said Özdemir, Ahmet Aytimur Ağabeylerimizin tamamı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bu manada ciddi destek verdiler. Aleyhte konuşturmadıkları gibi konuşmak isteyenleri de şiddetle ikaz ediyorlardı..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN