İhtiyaç sahiplerine tıkır tıkır yardım ödenecek! Bir yılda 10 bin 415 TL alabilirsiniz: Başvuru detaylarına hemen bakın!

İhtiyaç sahiplerine tıkır tıkır yardım ödenecek! Bir yılda 10 bin 415 TL alabilirsiniz: Başvuru detaylarına hemen bakın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal güvencesi olmayan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara yaşlılık maaşı veriyor. 1 yıllık toplam meblağı 10 bin 415 TL olan yaşlılık maaşı, her 3 ayda bir 2 bin 604 TL olarak hak sahibinin beyan ettiği banka hesabına veya PTT'ye yatırılıyor. İşte, yaşlılık maaşı başvuru şartları ve başvuru sayfası e-Devlet...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ya da BAĞ-KUR emeklisi olmayan 65 yaş üstü kişilere yılda 4 kez yaşlılık maaşı ödeniyor. Mart, haziran, eylül ve aralık aylarında ödenen 65 yaş aylığının ilk ödemesi Ziraat Bankası aracılığıyla yapılırken sonraki ödemeler PTT tarafından yapılıyor.

YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR?

Her yıl asgari ücrete yapılan zamma göre 65 yaş aylığı da değişiyor. 2023 Ocak ayında asgari ücrete yapılan yüzde 54,66'lık zamdan sonra geçen yıl 3 ayda bir ödenen 1684 TL olarak ödenen yaşlılık maaşı, 2023 yılında 2 bin 604 TL oldu. Yaşlılık maaşının 1 yıllık toplam ödemesi 10 bin 416 TL'ye denk geliyor.

YAŞLILIK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* 65 yaş üstü olmak

* T.C. vatandaşı olmak

* Sosyal güvencesi olmamak ve bunu valilik ve kaymakamlık aracılığıyla kanıtlamak

* Nafaka almıyor olmak

* Sağlık sigortasına sahip olmamak

* Hane halkı net gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması

* Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre harçlık almıyor olmak

YAŞLILIK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

65 yaş aylığı başvurusunda bulunmak için şahsen valilik ya da kaymakamlıktan temin edilen başvuru evraklarını eksiksiz doldurmak gerekir.

Daha sonra il ya da ilçe idare kurulundan muhtaçlık belgesi almak ve bütün belgeleri SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü'ne teslim etmek gerekiyor.

SGK, teslim edilen belgeleri inceledikten sonra kişilerin aylık alıp alamayacağını karar veriyor. Kimi durumlarda başvuruyu mahkemeden alınan vasilik kararı gereği bir vasi de yapabilir.

E-DEVLET'TEN YAŞLILIK AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet'te oturum açtıktan sonra arama çubuğuna 'GELİR AYLIK, ÖDENEK TALEP BELGESİNİN VERİLMESİ' yazarak tıklayın ya da direkt olarak www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsis-talep-taahhut-beyan internet sitesini açın.

Açılan sayfada 'YENİ BAŞVURU'yu seçin.

Ardından sırayla talep türü olarak 'YAŞLILIK AYLIĞI'nı seçin. Daha sonra da SSK kapsamında aylık talep edilecekse 4/A SSK; BAĞ-KUR kapsamında aylık talep edilecekse 4/B BAĞ-KUR seçerek 'BAŞVUR' butonuna tıklayın.

Gelen ekranda T.C. kimlik numarası, ad ve soyad otomatik olarak gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı şube bölümünden banka, açıklama kısmına bankanın hangi şubesinden almak isteniyorsa şube adını seçin.

Daha sonra başında sıfır olmadan cep telefonu numaranızı, tercihe göre e-posta adresinizi yazın. Adres bölümünde ikametgah bilgisi otomatik gelecek. Farklı bir adres vermek isterseniz, farklı adres kısmına yeni adres yazabilirsiniz.

Ayrıca BAĞ-KUR, Emekli Sandığı, Banka Sandığı ve yurt dışından aylık alınması durumunda 'AYLIK ALIYOR MU?' seçeneğini 'EVET' ya da 'HAYIR' olarak işaretleyin. Son olarak 'BAŞVUR' butonuna tıklayın.

E-DEVLET YAŞLILIK AYLIĞI BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN