Ankara, İstanbul, Bursa yağışlara teslim olacak! Yağışlar felaketi yaşatacak! Gece saatlerinde etkisi artıyor

Ankara, İstanbul, Bursa yağışlara teslim olacak! Yağışlar felaketi yaşatacak! Gece saatlerinde etkisi artıyor

Türkiye'de yağışlı havalar etkisini gösterirken güncel hava durumu tahminleri de yakından takip ediliyor. Ankara, İstanbul, Bursa yağışlı havaların etkisi altına girerken uzmanlar da önlem alınması gerektiğini vurguladı. İşte güncel hava durumu tahminleri…

Bahar aylarına geçiş yaparken yağmurlu havalarda etkisini göstermeye başladı. Kış aylarında yağışların beklentinin altında olması ve barajların doluluk oranının gitgide azalması vatandaşları tedirgin ederken uzmanlar Mart ayında kuvvetli yağışların etkili olacağını vurguladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yağış haritası kapsamında birçok şehirde kuvvetli yağışların etkili olacağı görüldü. Uzmanlar şehirlerdeki yağışlara karşı uyarılarını peş peşe sıraladı. İşte güncel hava durumu tahminleri…


METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Türkiye'de yağışların 12.00 – 18.00 saat aralığında etkili olduğu belirtilirken 18.00 – 24.00 saat aralığında da artarak devam edeceği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağışların görüleceği bölgeleri de tek tek açıkladı.

yagmur-yagisi-1.jpg

Doğu Anadolu Bölgesi'nin güney ve batı kesimleri ile birlikte Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz ile Adana'nın doğusu, Osmaniye, Hatay, K. Maraş’ın batısı, Konya’nın kuzeyi, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Giresun, Kars, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli görüleceği belirtildi. Şırnak çevrelerinde ise yer yer şiddetli olması beklenen yağışlara karşı ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtına gibi olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.


KUVVETLİ YAĞIŞLAR GÖRÜLECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü diğer bölgelerde görülecek yağışlara karşı da uyarılarını peş peşe sıraladı. Yapılan son açıklamalar kapsamında ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtildi. Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege, Antalya çevreleri dışındaki bütün bölgelerde aralıklı yağışların görüleceği aktarıldı.


yagis-yagmur-001.jpg

Genel olarak yağmur ve sağanak yağışların etkili olacağı belirtilirken batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde yağmur ve kar şeklinde yağışların etkili olacağı vurgulandı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nin Güney ve batı kesimleri ile birlikte Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz ile Adana'nın doğusu, Osmaniye, Hatay, K. Maraş’ın batısı, Konya’nın kuzeyi, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Giresun, Kars, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışların yerel ve kuvvetli olacağı söylendi.


Ülkenin kuzeyi doğusunda ise buzlanma ve don olayına karşı uyarılar yapılırken Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesinde karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN