Erdoğan'dan sürpriz: Elektrik ve doğal gaza yüzde 10 indirim

Erdoğan'dan sürpriz: Elektrik ve doğal gaza yüzde 10 indirim

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, yılbaşından itibaren elektrik ve doğal gaza yüzde 10 indirim yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk bütçesi kabul edildi. İmkanları en iyi şekilde kullanarak Türkiye’yi şahlandırmaya devam edeceğiz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Milletimizden topladığımız vergileri milletimize sunmayı esas alıyoruz. AK Parti iktidarları öncesinde her 100 liranın 86 lirası faiz ödemelerine gidiyordu. Bu rakam 10 liraya kadar düşürüldü. Bütçemizin 10 lirasını faize, 90 lirasını milletimize harcıyoruz.

REKOR KIRARAK 170 MİLYAR DOLARI GÖRECEĞİZ

Hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Ağustostan bu yana döviz kurumuz yüzde 18 değerlendi. İhracat yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. İnşallah yıl sonu itibarıyla yeni bir rekor kırarak 170 milyar dolar rakamını göreceğiz. Cari açık azalıyor. Gelişmeler bize sene sonunda cari işlemler açığını 30 milyar doların altına çekmiş olacağımızı ifade ediyor.

EĞİTİM BÜTÇESİ 161 MİLYAR

2019 bütçesi hizmet odaklı bir bütçedir. Ana kalemleriyle baktığımızda bu gerçeği daha iyi görebiliriz. Önümüzdeki yıl eğitime ayırdığımız bütçeyi, yüzde 17’sine denk gelen 161 milyar liraya çıkarıyoruz. Sağlığa 157 milyar lira ayırıyoruz. Belediyelerimize ve İl Özel İdarelerimize 93,6 milyar lira aktarıyoruz. Özel sektörü desteklemek için bütçemiz 32,8 milyar lira kaynak aktardık.

ÇİFTÇİ VE ESNAFIN YANINDA DURDUK

Ana muhalefetin sözcüsü çıkmış konuşuyor. ‘Esnaf kepenkleri kapattı, çiftçi tarlalarını satıyor’ diyor. Ben rakamları açıklıyorum. Bunlar bütçede, sen hayali bütçeden konuşuyorsun. Biz bugüne kadar sürekli olarak hep çiftçi ve esnafın yanında olduk.

Tasarruf sürdürülebilir büyümenin temel şartlarından biridir. Bireysel emeklilikteki katılımcı sayısı milyona ulaştı. 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA YÜZDE 10 İNDİRİM

Yıl başından itibaren, elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğalgazda da yüzde 10’da indirime gidiyoruz.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNİ 12 AY VERECEĞİZ

Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz. Halen 51 ilimizde ve 2 ilçemizde işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018 yılında 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 ay boyunca vereceğiz. Bu destek, 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 101 lira, 500'ün altında sigortalı çalıştıran iş yerleri için ise 150 lira olacaktır.

AKAR'A HAKARET EDENLERE GEREĞİ YARGIDA YAPILACAK

Milli Savunma Bakanımıza hakaret edenlere gereği yargıda yapılacaktır. Bu ülkede 40 yılı aşkın, silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış, şu anda da Milli Savunma Bakanlığı yapan bir kabine mensubu arkadaşımıza kalkıp da bu şekilde saldırma hakkına bunlar sahip değil. Meclisteki terör örgütü taşeronlarının asıl karın ağrılarının farkındayız, Kandil’den talimat almadan bunlar bir şey yapamaz. Her açıdan ülkemizi bir adım ileri taşıyacak bütçeden niçin CHP rahatsızlık duyuyor? Bölücü örgütün uzantılarıyla neden aynı dili kullanıyor?

18-12/25/ana-manset-1545731985-1545732116.jpg

CHP'NİN SON DÖNEMDEKİ SİCİLİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

CHP terör örgütünün yanında yer alıyor. Eş başkana karşı artan bu muhabbet düşündürücüdür. CHP’nin son dönemdeki sicilini çok iyi biliyoruz. CHP'nin yaşadığı savrulmaları ve giderek ittifak arkadaşlarına benzemelerini şaşırtıcı bulmuyoruz.

GARYI MİLLİ TAVIRLA HALA YÜZLEŞMEDİLER

CHP’liler çok nadiren de olsa doğruyu söyleyebiliyor. Bütçe görüşmesinde CHP yöneticisi 15 Temmuz ile yüzleşmedik diyerek doğru bir şey söylemiş. CHP, sergilediği gayrı milli tavırla hala yüzleşmemiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN