Cumhurbaşkanı müjdeyi vermişti! Öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı verilecek: Şartlar duyuruldu

Cumhurbaşkanı müjdeyi vermişti! Öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı verilecek: Şartlar duyuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramda öğrencilere hediye olarak 1000 TL tahsis edileceğini müjdeledi. Bu açıklamayı dinleyen öğrenciler, bu hediyeyi ne zaman talep edebileceklerini sabırsızlıkla bekliyorlar. İşte açıklama ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler...

Üniversite öğrencileri, aydan aya çeşitli ekonomik yüklerle karşı karşıyadırlar. Bu maliyetlerin zirvesinde eğitime bağlı harcamalar yer alır. Özellikle bazı bölümlerde, eğitim masrafları daha ağırdır. Taşımacılık, kiralar, yurt ücretleri gibi yükler öğrenciler için ekonomik olarak yüksek bir yüktür. Ailelerinden coğrafi olarak uzakta yaşayan öğrenciler, bu maliyetler nedeniyle eğitimlerini terk etme riski ile karşı karşıya olabilirler.

Üniversite öğrencilerinin bu zorlu durumdan kurtulabilmeleri için devlet, bayram hediyesini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, öğrencilere 1000 TL bayram hediyesi verilecek. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ödenecek bu maaşın, bu bayramda da ödenip ödenmeyeceği konusu merak konusudur.

2-002.jpg

BAYRAM HEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI'NDAN ÖNCE HESABA AKTARILACAK

Seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı adayları çeşitli sözler vermişlerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanmasıyla birlikte, Erdoğan'ın verdiği sözlerin yerine getirilmesi bekleniyor.

Erdoğan, seçim öncesinde; vatandaşlık fonu, vatandaşlık maaşı, her ailede bir istihdam gibi pek çok konuda vaatte bulunmuştu. Erdoğan'ın verdiği sözlerden biri de gençlere bayram hediyesi olmuştu. Bu sözün Kurban Bayramı'nda yerine getirilmesi bekleniyor.

BAYRAM HEDİYESİ 1000 TL OLACAK

Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, bayram hediyesi 1000 TL olacak. Öğrencilere Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce 1000 TL'lik bir ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençler için ek ödemeler yapılacağını da belirtti. Gençlere her ay 10 GB internet ücretsiz olarak sunulacağı ifade edildi. Ayrıca Gençlik Kartı uygulamasının gündeme geleceği aktarıldı. Bu vesileyle, tiyatro ve sinema gibi faaliyetlerden ücretsiz bir şekilde yararlanmak olası hale gelecek. Öğrencilere tek seferlik bir ödeme de yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz ve petrol gelirleri sayesinde Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulacağını belirtti. Erdoğan'ın seçim öncesinde sözünü verdiği vaatlerin yeni meclisin toplanması ile hayata geçirileceği belirtildi. Bu yeni düzenlemeler, öğrencilere mali açıdan bir soluklanma fırsatı sunmayı hedefliyor, bu da eğitime devam etmelerine ve kendilerini daha fazla geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN