Cumhuriyet ikramiyesi sadece bu kişilere verilecek: Liste belli oldu! Banka hesaplarına yatırılacak

Cumhuriyet ikramiyesi sadece bu kişilere verilecek: Liste belli oldu! Banka hesaplarına yatırılacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 29 Ekim'de ödenmesi planlanan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin kimlere verileceğinin belli olduğu iddia edildi. Peki, emekli ikramiyesinden kimler faydalanacak? Cumhuriyet ikramiyesi ne kadar? İşte detaylar...

Türkiye genelinde 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek yerel seçimler öncesinde elini güçlendirmek ve emeklilerden gelen sert tepkileri dizginlemek isteyen hükümetin, 29 Ekim 2023 günü emeklileri Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı şerefine bir defaya mahsus olmak üzere ikramiye ödemesi yapacağı iddia edilmişti.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ NE KADAR, KAÇ LİRA?

Kulislerde bu ikramiyenin tutarının 5 bin TL olduğu konuşuluyor. Birçok emekli derneği ise 10 bin TL olması yönünde çağrılarda bulunuyor. Ayrıca en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL üstünde alanların Cumhuriyet ikramiyesi verilmeyeceği ileri sürülüyor. Cumhuriyet ikramiyesi sadece en düşük emekli maaşı alanlara özel olacak.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

* SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklileri

* Şehit yakınları ve gaziler

* Ölüm aylığı alanlar

* Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

* Geçici köy korucuları

* Şeref aylığı alanlar

* Şampiyon sporcular

* Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

* Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Öte yandan emeklilerin maaşlarında yapılacak düzenleme için memur zammının referans alınması gündemde. Kulislerde taban maaş üzerinden yüzde 45 zam yapılacağı ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılacağı konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN