Daha beteri geliyor! Meteoroloji’den yeni felaket uyarısı

Daha beteri geliyor! Meteoroloji’den yeni felaket uyarısı

El Nino felaketinin vurduğu dünya genelinde mevsimler şaştı, sıcaklıklar 4-5 derece arttı. Ülke genelini kavuran sıcaklar, 'El Nino ne zaman bitecek?' sorusunu sordurmaya devam ediyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kara haberi tarih vererek duyurdu. Ökten bu seneyi aratacak kötü günlerin tablosunu 'Daha önce görülmedik bir felaket kapıda olabilir' diyerek anlattı.

Düzensiz bir şekilde dünyayı ziyaret eden El Nino hava akımı, bu yıl 'Artık yeter' dedirtti. Dünyanın bir yanında görülmemiş yağışlara, öteki yanında aşırı sıcaklara sebep olan hava akımı felaketleri de peş peşe doğuruyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında sıcaklıklar rekor kırmış, bilim insanları bu yılın en sıcak ayının temmuz ayı olacağı konusunda öngörülerini paylaşmıştı. Dünya küresel sıcaklık artışını 1,5 dereceyle sınırlamaya çalışırken El Nino'nun etkisiyle geçtiğimiz ay küresel sıcaklık 1,2 dereceye kadar varmıştı.

7586275.jpg

EL NİNO ZAMAN BİTECEK?

Çanakkale'de saatlerce süren bin 500 hektar alanı etkileyen yangın, sıcak havanın yarattığı felakete ilişkin endişeleri de artırdı.

7597762.jpg

'El Nino ne zaman bitecek?' diye soran vatandaşlara Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, felaket senaryolarıyla cevap verdi.

'DAHA ÖNCE GÖRÜLMEDİK FELAKET...'

2024'ü işaret eden Ökten, sıcaklık rekorlarının kırılmaya devam edeceğini orman yangınlarının ise daha sık görüleceğini söyledi.

7580285.jpg

'Bol yağış almazsak daha önce görülmedik kuraklık olur' diyen Ökten şunları söyledi:

Noaa'ya göre 2024 yılında El nino devam edecek. Yine sıcaklık rekorları ve orman yangınları sıkça görülecek. Bu sonbahar ve kış mevsiminde bol yağış alamazsak; önümüzdeki sene görülmedik bir kuraklık felâketi yaşarız...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN