Canan Karatay: Uyku sorunu olanlar yatmadan önce bu meyveyi yesin! Sabahları fişek gibi uyanmanızı sağlıyor

Canan Karatay: Uyku sorunu olanlar yatmadan önce bu meyveyi yesin! Sabahları fişek gibi uyanmanızı sağlıyor

Meyveler vücudumuzun sağlıklı çalışmasına yardımcı olan vitamin ve mineraller içeriyor. Birçok meyve doğrudan ruh halimizi iyileştiriyor. Bazı gıdalar stresi azaltırken bazıları mutluluk hormonlarının üretimini teşvik eder ve enerjik hissettirir. Prof. Dr. Canan Karatay, sabahları yorgun uyananlara vitamin deposu o meyveyi önerdi. İşte detaylar...

Ruh halini yükseltmek, enerjik ve zinde hissetmek adına pek çok yöntem deneriz. Aslında çok uzağa gitmeye gerek yok, bazı meyveler bize bunu doğal yoldan sağlıyor.

Kişinin ruh halini etkileyen çeşitli faktörler var. Her ne kadar dış faktörler kişinin ruh halini geçici olarak değiştirebilse de bu faktörlerin ruh sağlığımız üzerinde daha uzun süreli etkisi oluyor.

Meyveler ise insan sağlığına oldukça sağlıklı bir besin grubu. İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, uyumadan önce bu meyveyi yiyenlerin sabaha zinde ve enerjik uyandığını belirterek tüketilmesini sıklıkla öneriyor.

2022/07/30/kivinin-faydalari-927202.jpg

EN ÇOK ENERJİ VEREN MEYVE HANGİSİ?

Her akşam yatmadan önce kivi yemeye özen gösterin. Çünkü yatmadan önce yenilen 1 adet kivi; yorgunluk, halsizlik ve mutsuzluk problemlerini en aza indirir. Kivi ayrıca bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. Bu vitamin ve mineraller de yorgunluk ve halsizlik hissini azaltarak sabaha zinde ve enerjik uyanmanızı sağlar.

KİVİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELER?

Ayrıca uyku problemi olan kişiler için de kivi çözüm olur. Kivinin vücudumuza birçok yararı var. Bol C vitamini içerir ve böylece astım tedavisine yardımcı olabilir. İçerisinden bulunan lif nedeniyle sindirim sistemini mükemmel derecede korur. Kabızlığı önler, tok tutar ve sindirime yardımcı olur. Bu küçük şifa deposunun büyük faydalarından yararlanmak için mutlaka yiyin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN