Türkler teker teker kayboluyor! O ülkeye giren çıkamıyor

Türkler teker teker kayboluyor! O ülkeye giren çıkamıyor

Binlerce Türk daha iyi bir yaşama sahip olmak için ülkelerini terk ediyor. Başta Avrupa'ya olmak üzere göç eden on binlerce kaçak Türk'ün umudu ise bir ülkede 'kayıpla' sona eriyor. Yetkililer yasal olmayan yollarla ülkelerine giren pek çok Türk'ten haber alamadıklarını duyurdu. Kayıp Türklerin nerede olduklarına dair ise henüz en ufak bir iz dahi yok...

Son yıllarda ekonomik krizle boğuşan pek çok vatandaşın umudu refah seviyesi yüksek ülkeler oldu. Sadece genç nüfus arasında göç edenlerin oranı TÜİK verilerine göre 2019 ile 2021 yılları arasında 286 bin olarak kayıtlara geçti.

Resmi yollardan giremeyen binlerce Türk ise kaçak yollara başvuruyor. Kaçak girişlerin olduğu bir ülkede ise çok sayıda Türk sırra kadem basıyor.

O ÜLKEYE GİREN ÇIKAMIYOR

Kayıplarla adından söz ettiren ülke ise Türklerin yoğunlukta yaşadığı Almanya'dan başkası değil. Kaçak yollarla buraya gelen Türkler 'Asyl- Azül' diye bağırarak sığınma talebinde bulunuyor.

Kayıpların başlangıç noktası ise Saksonya Eyaleti'ndeki İlk Kabul Merkezi'nden (Erstaufnahmeeinrichtung). Sadece yılın ilk altı ayında söz konusu merkezden sırra kadem basan 478 kişi olduğu ve bunun üçte birini Türklerin oluşturduğu bildirildi.

İzlerine rastlanılmayan bu Türklerin konumlarına dair ilk öngörü ise tanıdıkları yada akrabalarının yanında olduğu yönünde.

KAÇAKLARIN ÜÇTE BİRİ TÜRK

İltica esnasında kaçışın sebebi de çalışacakları bir iş bularak veya avukat tutup işlemlere oradan devam ettirmek olarak göze çarpıyor.

Almanya'da ağustos ayında kaçak rekoru kırılırken, 40 bini aşkın kaçak girişin üçte birini Türklerin oluşturduğu kayıtlara geçti.

GÜZERGAH DOĞU AVRUPA VE BALKANLAR

Almanya'ya 50 bine yakın kaçağın ortadan kaybolduğu ya da bir şekilde izi bulunamadığı için sınır dışı edilemiyor. Kalanların birçoğunun ilticası kabul edildi ya da dava açtıkları için iltica süreleri uzadı.

Kaçak Türkler, genellikle Doğu Avrupa ve Balkan üzerinden Almanya'ya geliyor. Alman polisi ise şu ana dek yeteri kadar önlem alabilmiş değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN